NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Demodagen tonen hoe robuust deze shredders wel zijn
Sinds september vorig jaar heeft Smart Equipment er met Hammel een complementair aanbod van shredders bij

Demodagen tonen hoe robuust deze shredders wel zijn

Sinds september vorig jaar heeft Smart Equipment er met Hammel een complementair aanbod van shredders bij. Wie uitvoerig kennis wilde maken met de machines van deze Duitse fabrikant kreeg daar in maart uitgebreid de kans toe. Tijdens de demodagen nam Smart Equipment geïnteresseerden mee naar Bad Salzungen. Daar konden ze de Hammel shredders van binnen en van buiten ontdekken.

Een derde opstelling stelde een mobiele metaal plant voor met een combinatie van de VB 850 DK, SMA E, terugvoerband, eddy current sortering en picking stations.

Dat Hammel vorig jaar bij Smart Equipment kwam aankloppen voor de verdeling van zijn shredders was geen toeval. “Via onze Franse dochteronderneming Vector Equipment kenden we elkaar eigenlijk al”, verklapt sales manager Benelux Matthias De Coninck. “Ze zagen in ons een gemotiveerde en gekwalificeerde partner. Service gaat immers verder dan klanten de juiste machines aanreiken. Je moet ze ook in topconditie houden. Al onze technische mensen werden daarom uitgebreid bijgeschoold, zodat ze nieuwe en bestaande Hammel klanten de juiste ondersteuning kunnen bieden.”

De factory visits bij Hammel toonden hoe de machines precies geproduceerd worden. Robuustheid is het sleutelwoord en dat kwam duidelijk naar voren in elke stap van het productieproces.

Complementair aanbod

Ook Smart Equipment was maar wat blij met de nieuwe samenwerking. “We hebben uiteraard al de nodige shreddertechnologie in ons gamma. Toch zagen we vooral de complementariteit tussen het aanbod van Tana enerzijds en dat van Hammel anderzijds”, gaat Matthias Deconinck verder. “De Tana machines blinken uit in veelzijdigheid en nauwkeurigheid, terwijl die van Hammel echt een enorme capaciteit kunnen verzetten waar stukgrootte en een grote verscheidenheid aan materialen minder van toepassing zijn. Het fundamentele verschil zit hem in het rotorprincipe waar Tana er met één werkt en Hammel met twee, een uniek principe dat ze sterk en onderhoudsvriendelijk maakt. Bovendien staat Hammel Reyclingtechnik bijzonder sterk in de markt van metaalrecycling. Daar bewijzen ze al in tal van toepassingen hun meerwaarde. Een sector waarop we ons dankzij deze toevoeging nu ook meer op kunnen toeleggen.”

Tijdens de Hammel demodagen nam Smart Equipment geïnteresseerden mee naar Bad Salzungen.

Drie demo-opstellingen tonen mogelijkheden

Met de Hammel Demo Week van 12 tot 16 maart kregen bezoekers een dubbel programma voorgeschoteld. “De factory visits toonden hoe de machines precies geproduceerd worden. Robuustheid is het sleutelwoord en dat kwam duidelijk naar voren in elke stap van het productieproces. In recycling mogen shredders immers van geen kleintje vervaard zijn”, legt Andreas De Coninck, marketing en internal sales bij Smart Equipment, uit. Buiten stonden er vervolgens drie demo-opstellingen die toonden waartoe deze shredders precies in staat zijn. “Een eerste opstelling toonde de VB 650 DK in actie, aangevuld met de MSS 1400 E sorteerunit, specifiek voor de verwerking van metaal. In opstelling twee kreeg de VB 950 DK kabelhaspels en afvalhout voor de kiezen. Materialen die nochtans de reputatie hebben moeilijk verwerkbaar te zijn maar deze ‘red giant’ zette er probleemloos de tanden in. Een derde opstelling stelde een mobiele metaal plant voor met een combinatie van de VB 850 DK, SMA E, terugvoerband, eddy current sortering en picking stations.”

Buiten stonden er drie demo-opstellingen die toonden waartoe deze shredders precies in staat zijn.

Onder de indruk

Een dertigtal klanten maakte mee de oversteek naar Bad Salzungen en was onder de indruk van wat ze daar te zien kregen. “De demodagen werden voor het eerst verspreid over een week. Daardoor was er ruimte en tijd om in detail met de Hammel specialisten te praten. Ze konden er trouwens zien hoe Hammel tevens inzet op tweedehandsmachines. Deze ondergaan een volledige retrofit om dan zo goed als nieuw een tweede leven te gaan leiden. Toch een trend in de markt vandaag. Maar ook de stock die ze daar hebben viel onze Belgische bezoekers op. Een goede service begint nu eenmaal met een mooie voorraad wisselstukken, zodat klanten altijd snel weer aan het werk zijn”, besluit Andreas De Coninck.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details