NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Vrije overspanningen uit één stuk tot 100 m
De corrosiebestendige, brandvertragende cover van een Best-Hall is lichtdoorlatend indien gewenst, wat een mooie energiebesparing op verlichting oplevert.

Vrije overspanningen uit één stuk tot 100 m

Finse loodsenbouwer populair onder afvalverwerkers en recyclagebedrijven

Best-Hall maakt de voorbije jaren een sterke groei door en is in trek bij afvalwerkers en recyclagebedrijven. De op maat gemaakte hallen of overkappingen zijn op enkele weken tijd gebouwd en tot 40% goedkoper dan klassieke tegenhangers. De overspanningen zijn uit één stuk gemaakt, zonder dat er pilaren nodig zijn. Dit vergemakkelijkt de logistiek. 

Best-Hall produceert modulaire loodsen die bestaan uit een stalen, gepoeder­lakt C5 geraamte en een bekleding van met polyester, brandvertragende gewapende pvc doek. De constructie wordt op maat van de klant gemaakt en in enkele weken opgetrokken, waarna het gewapend dekzeil in een stuk over de constructie getrokken en opgespannen wordt en zo de wanden en het dak vormt. De bouwheer kan kiezen voor een gesloten geheel, maar enkele open wanden of alleen een dak zijn ook mogelijk. Wat betreft de lengte, breedte en hoogte zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. In de haven van Duqm in Oman wordt momenteel een loods gezet met een hoogte van 55 m en een lengte van 520 m. Het is de grootste met pvc membraan overdekte hal ter wereld. De breedte is 80 m en bestaat uit enkele overspanningen zonder onderbreking door palen of pilaren. 

In de haven van Duqm in Oman bouwt Best-Hall de grootste membraanhal ter wereld: 520 meter lang en 55 meter hoog.

Opmars in recyclage- en afvalsector

Deze eigenschap heeft veel voordelen voor bijvoorbeeld logistieke bedrijven in de haven waar schepen gelost worden. “Hierdoor is het makkelijk werken, je moet namelijk niet bang zijn dat je ergens tegen aanrijdt met je shovel, heftruck of vrachtwagen”, vertelt Kris Derison, regiomanager Benelux van Best-Hall, een van origine Fins bedrijf dat over de hele wereld actief en sinds vele jaren ook in België. De overdekte structuren van het bedrijf zijn in velerlei toepassingen terug te vinden, van offshore overkappingen, tot sporthallen, vliegtuighangars, opslagloodsen en afval en recyclagehallen. Vooral in de laatste sector maakt Best-Hall de voorbije jaren een sterke groei door. “Veel materialen mogen niet langer in de open lucht opgeslagen worden wegens striktere wet- en regelgeving op het gebied van bodemverontreiniging of bijvoorbeeld stofoverlast”, legt Derison uit. Dit was ook een van de redenen waarom recyclagespecialist Umicore recent in zee ging met Best-Hall om twee openlucht opslagplaatsen, met een grootte van 5.000 m², te overkappen. Kris Van de Weyer, Head of Internal Logistics bij Umicore, is uiterst tevreden over de samenwerking met Best-Hall. “We wilden op korte termijn overkappingen voor twee opslagplaatsen van diverse grondstoffen en tussenproducten. Dat Best-Hall de loodsen snel kon produceren en op twee weken kon plaatsen, was een doorslaggevend argument bij de aankoopbeslissing.”

Umicore deed een beroep op Best-Hall voor de overkapping van twee bestaande open opslagplaatsen op hun site in Hoboken.

Goede prijs-kwaliteit verhouding

Van de Weyer roemt het maatwerk van Best-Hall. Ook de lichtdoorlatendheid van het dak en de wanden uit pvc doek worden door Umicore en andere klanten als bijkomend voordeel gezien. Door te werken onder zo veel mogelijk natuurlijk licht verbetert het arbeidsplezier en neemt ook de veiligheid toe. De constructie rust op beton of asfalt, een door Best-Hall gepatenteerd systeem, waardoor ook geen dure funderingswerken nodig zijn. Mede hierdoor liggen de productiekosten een stuk lager dan bij een klassieke loods. “Het verschilt van project tot project, maar onze constructies zijn vaak tot 40% goedkoper”, vertelt Derison die benadrukt dat de levensduur niet onderdoet voor klassiek gebouwde loodsen. Dit vertaalt zich ook in het garantiebeleid. “Best-Hall geeft tien jaar garantie, maar de levensduur van het doek is meer dan twintig jaar”, benadrukt Derison. De met pvc membraan overdekte hallen worden overigens niet alleen geprijsd om hun functionaliteit, ook de esthetische waarde springt in het oog. “Het zijn niet de typische industriële gebouwen, en ze vormen een opvallende baken. Zowel op de site als van buitenaf zijn ze voor iedereen zichtbaar, en we krijgen er heel wat positieve feedback over”, vertelt Van de Weyer van Umicore.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details