NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
VN beloont Engels Logistics met UNITAR certificaat

VN beloont Engels Logistics met UNITAR certificaat

Al 3 jaar op rij behaalt Engels Logistics de vooropgestelde Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Deze doelstellingen variëren van het welzijn van de medewerkers tot verantwoorde productie. Naast het Voka charter duurzaam ondernemen, heeft Engels Logistics tevens het SDG Pioneer certificaat van de VN in de wacht gesleept!

Voka Charter Duurzaam Ondernemen

Het Voka Charter Duurzaam Ondernemen biedt allerlei ondernemingen, ongeacht de sector of grootte, de handvatten om duurzaam ondernemen praktisch toe te passen. Hiervoor worden verschillende doelen gesteld, in lijn met de 17 duurzaamheidsdoelstellingen van de VN. Voor een optimale toepassing begeleidt Voka – KvK Limburg, Engels sinds 3 jaar in dit traject.

Op basis van een audit en nulmeting is het duurzaam ondernemen actieplan voor 2020 opgesteld. Enkele van de gestelde acties:

  • Diversiteit op de werkvloer
  • Werken met lokale ondernemers
  • Provinciaal project sponsoren met bakken
  • Biologische poetsproducten gebruiken
  • Standaardverpakkingen aanpassen voor duurzame voeding (insectenkweek)
  • Producten voor afvalscheiding inzetbaar in zowel openbare ruimte als in professionele omgeving

 

gita_certificaat-kopieren

Na tussentijdse adviesmomenten volgde na een jaar hard werken de eindevaluatie. Deze beoordeling vond plaats door een onafhankelijke evaluatiecommissie, bestaande uit experts en vertegenwoordigers van diverse overheidsdiensten, organisaties en de bedrijfswereld. Zij concludeerden dat Engels voor de 3e maal op rij met de gestelde acties bijdraagt aan de 17 duurzaamheidsdoelstellingen. Engels heeft hiervoor, evenals in 2018 en 2019, het Voka Charter Duurzaam Ondernemen ontvangen.

Internationaal VN certificaat

Om in aanmerking te komen voor het internationaal erkende UNITAR certificaat van de VN, moeten bedrijven 3 jaar voldoen aan de SDG’s in een periode van maximaal 5 jaar. Engels heeft dit traject in slechts 3 jaar tijd succesvol doorlopen. Naast het Voka certificaat mag Engels nu ook het SDG Pioneer certificaat van de VN in ontvangst nemen. Engels Logistics draagt hiermee bij aan de doelstellingen van de VN; een betere en duurzame toekomst voor iedereen.

Duurzaamheid en innovatie gaan hand in hand

Engels Logistics heeft het afgelopen jaar meerdere producten ontwikkeld en geleverd, waarbij is meegedacht met de klant én is voldaan aan de SDG’s. Van afvalscheiding in dierentuin Planckendael, tot de gescheiden afvalinzameling in de duurzame stadswijk Tivoli en de openbare ruimtes van het ziekenhuis Oost-Limburg. Zo versterken duurzaamheid en innovatie elkaar.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details