NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Veiligheid en werkcomfort spelen een steeds belangrijker rol
De HMK 230 LCMH van Hidromek is ideaal als de ondergrond rupsen vereist.

Veiligheid en werkcomfort spelen een steeds belangrijker rol

FM Bouwmachines is een jong bedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming werd opgericht door Matthias en Maurits Foets in 2017 en behoort tot een groep van bedrijven die zich gespecialiseerd heeft in werktuigmachines voor bouwbedrijven, logistiek, recyclage … Het bedrijf uit Diest biedt verkoop, verhuur en service aan van alle soorten constructiemachines – van minigravers tot grote graafmachines, wielladers, dumpers, breekhamers, enzovoorts. FM Bouwmachines is naast exclusieve dealer van Yanmar Compact Equipment, het Japanse Furukawa Rock Drill (FRD) en MultiOne ‘mini loaders’ ook Belgisch invoerder van het Turks-Europese merk Hidromek.

De HMK 210 WMH is een op-en-top recyclagemachine.

Hidromek, een wereldwijd bekende fabrikant van bouw­machines, werd in 1978 in Ankara op­gericht. Op de dag van vandaag heeft Hidromek ongeveer 2.000 werk­nemers. De graaflaad­machines, hydraulische graafmachines, wielladers en bodemverdichters zijn actief in meer dan 100 landen, verspreid over zes continenten. Door het verschil te maken in het ontwerp van de bouwmachines heeft Hidromek al 24 design-awards op de schouw staan. FM Bouwmachines introduceerde recent ook de overslagmachine HMK 210 WMH van Hidromek op de Belgische markt …

De machine kan een groot hoogteverschil overbruggen tijdens laad- en loswerkzaamheden.

Overslagmachine HKM 210 WMH

Overslagmachines lijken in veel facetten op reguliere graaf­machines. Wat de overslagmachine anders maakt is de lengte van de giek, waardoor de machine een groot hoogte­verschil kan over­bruggen tijdens laad- en los­werkzaam­heden. Ook kan bij overslag­machines de cabine in hoogte worden versteld. Dat betekent een aanmerkelijk beter zicht voor de machinist. Hidromek heeft zijn model HMK 210 WMH speciaal ontworpen voor recyclage, industriële en materiaal­ver­werkende faciliteiten. De H4-serie HMK 210 WMH intro­duceert innovaties zoals verbeterde pres­taties, bedienings­gemak en veelzijdig­heid. Het biedt de bestuurder een perfect besturings­vermogen en betrouw­baarheid én zorgt voor een laag brand­stof­­verbruik, eenvoudig onderhoud en comfort voor de bestuurder.

Door de zeer ruime cabines neemt de visibiliteit van de operators aanzienlijk toe.

De belangrijkheid van werkcomfort

Lars Kloeck (Sales, FM Bouwmachines): “De machines van Hidromek vinden bij ons veel afnemers. Dat is ook niet verwonderlijk. Het Turkse Hidromek is op dit moment nog (bijna) een nobele onbekende, zeker in vergelijking met enkele grote Amerikaanse en Duitse merken. Maar onze klanten hebben ondertussen de zeer hoge betrouwbaarheid van die machines opgemerkt. Hierdoor zijn eventuele technische problemen en her­stellingen eerder uit­zonderlijk. De robuuste machines halen dan ook een zeer hoge renda­biliteit. We spelen bij FM Bouwmachines boven­dien graag in op de gerieflijk­heid van de machinisten. En ook daar komt Hidromek ons tege­moet met zeer ruime cabines, waardoor de visibiliteit van de operators aanzienlijk toeneemt. In tijden waar veiligheid en werkcomfort – terecht! – een steeds belangrijker rol spelen, is dit geen onbelangrijk gegeven.”

Betrouwbaarheid, schaalbaarheid én kracht

De HMK 210 WMH is een op-en-top recyclage­machine en wordt voornamelijk ingezet voor afval­verwerking, groenbeheer en bosbouw, op zowel de openbare markt als bij private recycleer­bedrijven. De machine kan ook geleverd worden met een klassieke graafarm, met cilinders aan de onderzijde, waardoor hij nóg veelzijdiger wordt. En als de ondergrond eerder rupsen vereist, kan de HMK 230 LCMH van Hidromek geleverd worden. “Hidromek is op de Belgische markt nog een relatief nieuw merk, met een beperkt gamma. Maar wat ze leveren wordt door onze klanten – door de betrouwbaarheid, schaalbaarheid én inherente kracht van de machines – heel hard geapprecieerd. En daar doen we het voor”, besluit Kloeck.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details