NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Vakbeurs Recycling bouwt aan duurzame toekomst

Vakbeurs Recycling bouwt aan duurzame toekomst

Beursorganisator Easyfairs is volop in voorbereiding op Vakbeurs Recycling die gepland staat op 15, 16 en 17 november in Evenementenhal Gorinchem. De nationale vakbeurs voor recyclagetechniek & afvalmanagement bouwt gezamenlijk met partner Ecosmart Renewi aan een zero waste event. Daarnaast zet de organisatie afvalmanagement op de kaart en organiseert zij samen met onafhankelijke kennispartners weer een relevant programma, zodat bezoekers goed op de hoogte zijn van de mogelijkheden om naar een circulaire samenleving toe te werken.

Met de circulaire doelstellingen vanuit de overheid, kunnen bedrijven er niet meer omheen om bewust met grondstoffen en afvalrecyclage om te gaan. Vakbeurs Recycling maakt van afvalmanagement een belangrijk speerpunt. Dit gaat van exposanten die gemeenten, industrie en kmo’s met afvalvraagstukken kunnen adviseren tot inspirerende kennissessies en best practices. Tevens bekleedt Afvalgids centraal op de beursvloer het Match & Meet Point. Hier kunnen bedrijven met specifieke afvalstromen ontdekken welke exposanten hen kunnen adviseren. In 2021 zijn de eerste stappen hiertoe gezet. Tijdens de beursdagen werd al het afval gescheiden ingezameld met de inzamel Qubics van Ecosmart Renewi. Aankomende editie wordt ook al het afval dat vrijkomt tijdens de op- en afbouwdagen van het evenement volledig gescheiden ingezameld. Waarbij het doel voor 2023 een volledig zero waste event is. Karen Bakx, Project Engineer Ecosmart/Renewi: “Door net wat langer stil te staan bij het weggooien van het afval kunnen we het restafvalpercentage sterk doen dalen.”

Tiende editie Recyclingsymposium

Easyfairs is verheugd om te melden dat verschillende branchepartijen zich opnieuw aansluiten bij het event. Zo organiseren BRBS Recycling, VERAS en ENVAQUA het jaarlijkse Recyclingsymposium op woensdagochtend. Dit jaar extra bijzonder, omdat het de tiende editie is. Het thema is ‘Grip op Grondstoffen – Zonder Hergebruik en Recycling geen Circulaire Economie’. Recyclage is een belangrijk fundament in de circulaire economie en de sloop- en recyclagesector investeert veel om de hoge ambities vorm te geven. Dit symposium laat zien dat er nog veel moet worden gedaan om de circulaire economie te realiseren, geeft het goede voorbeeld en helpt de luisteraar op weg.

Over Vakbeurs Recycling

Ruim 4.500 afvalprofessionals ontdekken de innovaties, diensten en producten op het gebied van recyclagetechniek en afvalmanagement bij 150 exposanten. De beursvloer bestaat uit verschillende segmenten: Inzameling & Afvalmanagement, Sorteren & Verwerking en Sloop & Recycling. De beurs kent een gastvrije ontvangst met gratis toegang en catering.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details