NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Uitstekende orderpickprestaties in magazijnen met hoge stellingen

Uitstekende orderpickprestaties in magazijnen met hoge stellingen

Nieuwe verticale orderpicker van Linde Material Handling reikt hoger en biedt meer comfort en veiligheid

Vanaf nu verkrijgbaar via Motrac, de Linde V modulair, een nieuwe, krachtige speler voor hoogbouwmagazijnen. De truck heeft een laadvermogen van 1,2 ton en is een ideale keuze voor bedrijven waar nóg effectiever goederen op verschillende niveaus verzamelt moeten worden. Een belangrijk kenmerk van de nieuwe truck is de mogelijkheid om orderverzamelhoogtes tot 14,5 meter te bereiken. Andere kenmerken zijn een voor het zicht geoptimaliseerde triplex mast met of zonder vrije heffing, een comfortabele bestuurderscabine, nog veiliger kunnen werken dankzij de verbeterde stabiliteit, een nieuw type Linde beschermingssysteem én speciale verlichtingsoplossingen. De truck is modulair samen te stellen en kenmerkt zich door een groot aantal beschikbare varianten en uitrustingsopties. Het chassis, de mast en de cabine kunnen perfect worden aangepast aan gebruiksspecifieke eisen. De nieuwe trucks zijn eind april op de LogiMAT in Stuttgart gelanceerd.

Steeds vaker bereiken zowel grote als kleine hoogbouwmagazijnen hun capaciteitsgrenzen: “Online retailing eist een hoge mate van beschikbaarheid van goederen én snelle leveringen,” verklaart Anna Keilbach, Senior Product Manager voor VNA Trucks en Vertical Order Pickers een van de redenen voor grotere voorraden bij bedrijven. Een ander aspect is het verlangen naar meer individualisering en het daarmee gepaard gaande groeiende aantal producten. Naarmate er meer opslagruimte nodig is, geven veel bedrijven er eerder de voorkeur aan hun stellingen hoger te maken dan om nieuwe magazijnen te bouwen, dit vanwege de hoge kosten van vloeroppervlak – vooral in grootstedelijke gebieden. “Als gevolg daarvan zijn verticale orderverzamelaars nodig met een geschiktere werkhoogte en capaciteit,” stelt de productmanager.

Veilig, comfortabel en productief: De nieuwe Linde V modulaire verticale orderpicker geeft truckbestuurders in hoogbouwmagazijnen tal van voordelen en verbeteringen.

Prestaties maken het verschil

De nieuwe Linde V modulair is ontworpen om precies aan deze eisen te voldoen. Voor het eerst kunnen chauffeurs vanaf het platform verzamelhoogtes tot 14,5 meter bereiken – 2,5 meter meer dan voorheen. Bovendien biedt de nieuwe truck een 22 procent hogere hefsnelheid en een 20 procent hogere daalsnelheid. Dit resulteert in tijdwinst bij het heffen of laten zakken van de cabine, wat weer een positief effect heeft op de productiviteit. Om tegemoet te komen aan de wisselende omstandigheden in het magazijn is de triplexmast verkrijgbaar in twee versies. De mast met vrije heffing is geschikt voor magazijnen met uiteenlopende plafondhoogten. Twee zijdelingse hefcilinders in plaats van één centraal geplaatste hefcilinder zorgen voor een optimaal zicht. In de variant zonder vrije heffing schuift de mast sneller uit omdat er geen vertragingsfasen zijn bij mastovergangen. Bijkomend voordeel is het zeer goede zicht op de mast dat het ontwerp biedt.

Nieuwe functies voor meer veiligheid

Tegelijk met de lancering van de nieuwe Linde V modulair brengt Linde MH haar eigen ‘personal protection system’ (PPS) op de markt, dat in de toekomst in alle Linde VNA-trucks zal worden gebruikt. Het nieuwe Linde PPS voldoet aan alle eisen van de DIN-norm 15185-2, die de gelijktijdige aanwezigheid van mensen en trucks in smalle gangen verbiedt en speciale beschermingsmaatregelen voorschrijft voor het geval dit toch per ongeluk zou gebeuren. Uitgerust met een laserscanner aan de voorkant tussen de laadwielen en aan de achterkant aan de aandrijfzijde, detecteert de Linde PPS mensen in een beschermingszone van maximaal negen meter. Zodra een persoon het door de scanner bewaakte gebied betreedt, gaat er een alarm af en komt de truck veilig tot stilstand. Extra waarschuwingsvelden zorgen ervoor dat de snelheid van de orderpicker al wordt verlaagd voordat de beschermingszone is bereikt, zodat er zo soepel mogelijk kan worden geremd. In het magazijn kan de Linde V modulair dankzij zijn veiligheidsuitrusting naast andere trucks worden gebruikt. Ook hier bieden de waarschuwingsvelden van de laserscanners hulp door de rijsnelheid te beperken wanneer er obstakels opdoemen. 

LED-strepen zorgen voor een nog betere zichtbaarheid van de trucks. Ze bevinden zich aan de voor- en achterzijde van de hefmast en zorgen voor een optimale verdeling van het licht op korte afstand. In de rijrichting stralen de strepen wit licht uit; aan de achterkant schijnen ze rood. Voetgangers en andere heftruckchauffeurs kunnen zo van een afstand zien in welke richting de truck rijdt.

De nieuwe verticale orderpicker van Linde Material Handling ondersteunt het productief verzamelen van goederen op hoogtes tot 14,5 meter.

Gebruiksvriendelijkheid heeft de hoogste prioriteit

Het is geen geheim dat het verzamelen van goederen een van de fysiek zwaarste taken is in een magazijn. De Linde V modulair ondersteunt de orderpicker hierbij effectief door middel van diverse voorzieningen. Eerst en vooral: de ruime bestuurderscabine, die veel bewegingsvrijheid biedt. Daarbij komt de zachte vloermat, die trillingen dempt en vermoeidheid voorkomt. Het ergonomische bedieningspaneel kan worden gemonteerd aan de laadzijde, de mastzijde of aan beide zijden. Onlangs is het optiepakket ook uitgebreid met de mogelijkheid van de plaatsing van een kleurendisplay, dat de bestuurder alle relevante informatie toont. Dit omvat snelheid, hefhoogte, restcapaciteit en stuurhoek, maar ook andere informatie van optionele voorzieningen zoals Linde’s ‘warehouse navigation system’. Optioneel beschikbare kantelhekken geven de chauffeur 50 centimeter extra bereik bij het picken van goederen uit het rek. De extra heffunctie is een ander nuttig kenmerk. Met één druk op de knop gaan de vorken een vastgestelde afstand omlaag, zodat de bestuurder de goederen die hij uit het rek heeft gehaald zo gemakkelijk mogelijk kan afzetten.

Motrac

Motrac is sinds 1954 toonaangevende totaalaanbieder van interne logistiek en exclusief importeur van Linde hef- en magazijntrucks. De trucks van het innovatieve topmerk Linde voldoen aan de hoogste eisen. Motrac neemt alle zorg uit handen en biedt een 24/7 onderhoudsservice plus expertise en engineering voor de volledige inrichting van geautomatiseerde warehouses.

Meer informatie: www.motrac.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details