NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Stevige uitbreiding verhuurvloot en verkoopassortiment

Stevige uitbreiding verhuurvloot en verkoopassortiment

Smet Rental – Stand D22A

Smet Rental ontstond begin jaren 2000 als familiebedrijf. Vanuit een jarenlange ervaring in de sector en door de groeiende vraag op de markt, startten Stefaan Smet en Hilde Gabriels met de verhuur van zeefmachines. Van daaruit groeide het bedrijf exponentieel. Door een sterke service te bieden, en snel te schakelen, heeft het bedrijf veel positieve mond-tot-mondreclame gegenereerd. En in 2023 maakte het ambitieuze bedrijf alweer een flinke groei door …

Het Noord-Ierse CRSNI is al enkele jaren actief in de recyclage.

Smet Rental is al enkele jaren bezig om stevig te investeren in een vloot met een zo laag mogelijke emissie. Steven Teirlinck, operational manager Smet Rental: “Voor een toekomstbestendige sector die minder stikstof uitstoot, is verduur­zaming van machines en logistiek essentieel. Schoner materieel zorgt voor schonere lucht en daarmee een gezondere omgeving. Dus zijn we begonnen om onze vloot om te vormen en verder uit te breiden met zoveel mogelijk ‘uitstootvrije’ machines. Ook dit jaar hebben we onze verhuurvloot flink uitgebreid:”

  • Airbasic windsifter Westeria;
  • 2 x CRSNI mobiele sorteercabine;
  • 2 x Terex Finlay 883+ (hybride);
  • 2 x Siebo 6000 Siebotec (hybride);
  • 2 x Komptech Crambo 5200 Direct;
  • 3 x Evoquip Colt 600.
Twee extra houtbrekers in de verhuurvloot – Komptech Crambo 5200 Direct.

SmetVac in nieuw jasje

“We hebben recent onze SmetVac in een nieuw jasje gestoken, waarvan we verschillende types verhuren en verkopen (zowel elektrisch als diesel)”, gaat Teirlinck verder. “De Airvac SV400E windshifter kan door zijn compacte design eenvoudig gemonteerd worden op al onze trommelzeven, schudzeven, sterrenzeven, brekers, shredders en vaste installaties. Door zijn afzuigsysteem van 30 kW kan de Airvac SV400E zonder moeite lichte materialen scheiden uit diverse afvalstromen. De kracht van de luchtstroom kan aangepast worden met een draaiknop, zo kan de windshifter met precisie worden afgesteld. Met zijn 3-fase stekker van 415 V kan de windshifter volledig elektrisch draaien. Hierdoor produceert de Airvac SV400E geen uitstoot en is de machine dus uitermate geschikt voor gebruik in binnenruimtes. Op plaatsen waar het niet mogelijk is om een elektrische windshifter aan te sluiten is de dieselvariant een goed alternatief. De Airvac SV400D heeft een dieseltank van 135 l en een gemiddeld verbruik van 8 l per uur.”

Levering negende Finlay 883+ – Terex Finlay 883+.

Opmerkelijke dealership

“We haalden ook een mooie dealership binnen, dit jaar. We zijn namelijk exclusieve verdeler voor CRSNI in de Benelux geworden. Dit Noord-Ierse bedrijf is al enkele jaren actief in de recycling. Ze focussen zich op het bouwen van mobiele en vaste sorteercabines. Ook maken ze stortbunkers, kleine transportbanden en vaste trommelzeven. Deze uitbreiding van ons aanbod maakt het mogelijk om nieuwe klanten te bereiken en zo een nog groter deel van de recyclagewereld te ondersteunen. Op Matexpo zullen we niet alleen de SmetVac presenteren, maar we hebben ook groot nieuws te melden over onze dealerships. We nodigen iedereen graag uit om onze stand te bezoeken, waar we samen kunnen genieten van een hapje en een drankje. En daar vertellen we er natuurlijk graag alles over”, zegt Teirlinck enthousiast.   

Twee nieuwe hybride trommelzeven – Siebo6000E.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details