NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Niet alleen installeren,maar ook reviseren

Niet alleen installeren,maar ook reviseren

Schedingsprocessen liggen aan de basis van recycling. Het in het nederlandse Winterswijk gevestigde Komejo heeft al vele jaren ervaring in de recyclebrance,Johan Meijer, de eigenaar is zelf al meer dan 25 jaar actief in de recycling brance. In die jaren installeerde het bedrijf voor een groeiend aantal nationale en internationale klanten afvalscheidingsinstallaties. Daarnaast produceert Komejo windshifters, optische scheiders, transportbanden, trommelzeven, opslagbunkers, triltafels en onderconstructies.

Meijer werkte al langer in de in de recyclagebranche en in de recyclage­machinebouw. Bij verschillende machinebouwers in de recyclage-industrie deed hij ervaring op. Maar steeds vaker liep hij naar eigen zeggen “tegen storende factoren aan”. Meijer miste de flexibiliteit. “Deze ging verloren door de techniek die toegepast werd”, zegt hij daarover. Ook zag hij dat bij bedrijven een grote diversiteit aan wisselstukken gebruikt werd om het productieproces te kunnen waarborgen. Dat moest en kon anders. Het resulteerde in zijn eigen bedrijf: Komejo. “Wij denken en kijken met de klanten mee en gaan voor duurzaamheid en kwaliteit. Door recyclageproblemen goed in kaart te brengen, bieden wij de juiste oplossingen en onderscheiden wij ons van andere aanbieders.”

Windshifter.

Windshifters

Een van de paradepaardjes van Komejo is de in 2019 gepresenteerde Advance Return Separation Schifter. Meijer: ”Die kan worden ingezet voor talloze doeleinden in de afvalverwerkende sector. Voordelen ten opzichte van bestaande windshifters, is het verkrijgen van een nog beter resultaat in de lichte fractie en/of de zware fractie. Tevens kan de separatie schifter worden ingezet als lange delen scheider.” Maar Komejo levert ook standaardwindshifters voor het scheiden van lichte en zware fractie afval. “Deze machines zijn geschikt voor bandbreedtes 800/1.000/1.200/1.400 mm en toepasbaar voor bouw- en sloopafval, huishoudelijk afval, industrieel afval, de houtverwerkende industrie en compost verwerking”, legt Meijer uit. “De grote voordelen van onze machines zijn een hoge capaciteit, kwaliteit, eenvoudige bediening, meervoudig instelbaar, modulair en dus makkelijk ergens in een bestaande lijn tussen te bouwen.”

Trommelzeef.

Trommelzeven

Trommelzeven zijn volgens Meijer een kern­component in een afvalscheidings­installatie. Komejo ontwerpt trommelzeven die niet alleen kunnen variëren in lengte en diameter, maar ook in vorm­geving afgestemd op het te verwerken product. De voor­delen van Komejo trommel­zeven zijn volgens Meijer dat ze voor minder geluids­overlast door afgedraaide loop­vlakken zorgen, er verschillende perforaties voor de fracties mogelijk zijn, ze centrale smering kennen, het zeef­oppervlak van slijtvast materiaal gemaakt is en de capaciteit hoog is.

Optische scheider.

Sorteercabines

Naast turnkey sorteerinstallaties, windshifters en trommelzeven ontwerpt en installeert Komejo ook transportbanden, optische scheiders, magneten, bordessen en trappen en sortering door robots. En zelfs complete sorteercabines. Meijer: “Handmatig sorteren van afval gebeurt immers aan een sorteerband in een sorteercabine. Die zijn voorzien van overdruk waardoor het risico op inademing van (fijn)stof, kwartsstof en houtstof aanzienlijk wordt verminderd. Met deze technische maatregel wordt de ergonomische inrichting van werkplekken aan de sorteerband verbeterd en de inademing van stof (stofblootstelling) verminderd.” Naast compleet nieuwe installaties kunnen bedrijven ook bij Komejo terecht voor de afbouw en opbouw van gebruikte sorteerinstallaties en revisie. “Op deze manier dragen we van onze kant ook bij aan een circulaire economie.”

Op maat gemaakte transportbanden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details