NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Smet Machinery, de nieuwe Keestrack vertegenwoordiger in Vlaanderen (België) en 6 noordelijke departementen van Frankrijk
Keestrack-Smet Machines: Een nieuwe samenwerking: Keestrack en Smet Machinery (van links naar rechts Stefaan Smet, Maarten van de Ven, Frederik Hoogendoorn, Steven Teirlinck)

Smet Machinery, de nieuwe Keestrack vertegenwoordiger in Vlaanderen (België) en 6 noordelijke departementen van Frankrijk

Om het marktaandeel in België en Frankrijk te vergroten, wordt Smet Machinery de importeur van Keestrack mobiele breek- en zeefapparatuur in Vlaanderen-België en de volgende 6 Franse departementen: Pas de Calais, Nord, Sommes, Aisne, Ardennes en Marne.

Smet Machinery, onderdeel van de Smet Group, heeft een goede en duurzame reputatie voor de verkoop, het onderhoud en de verhuur van machines binnen de recyclage- en grondstoffenindustrie. Vanaf nu start Smet Machinery met de verkoop van Keestrack mobiele breek- en zeefapparatuur als aanvulling op hun huidige bedrijfsactiviteiten.

Keestrack en Smet Machinery tekende de overeenkomst op het hoofdkantoor van Keestrack in Bilzen, België. Stefaan Smet, eigenaar en Steven Teirlinck, Operationeel Manager van Smet Machinery kijken ernaar uit om Keestrackapparatuur te gaan verkopen.

We zijn zeer bekend met de breek- en zeefmachines van Keestrack. Deze machines zijn al vele jaren operationeel in ons verhuurbedrijf vanwege de productiviteit en betrouwbaarheid”, zegt Stefaan Smet.

“We beginnen zeker niet vanaf nul” draagt Steven Teirlinck bij, “onze ervaring in de markt en de ervaring die we al hebben met Keestrackapparatuur zal resulteren in een zeer steile leercurve, dus we zullen in een mum van tijd op volle toeren draaien in de verkoop en het onderhoud van Keestrack machines”.

Keestrack CEO, Frederik Hoogendoorn, en Maarten van de Ven, Area Sales Manager bij Keestrack, kijken uit naar de samenwerking met Smet Machinery om de activiteiten in Vlaanderen en een deel van Frankrijk uit te bouwen.

We verwachten dat Smet Machinery de verkoop en service in hun verkoopgebied snel zal verhogen””, zegt Frederik Hoogendoorn, “We verwachten dat Smet onze visie zal overtreffen vanwege hun marktkennis en ervaring”, vervolgt hij.

Het belangrijkste voordeel om Keestrack dealer te worden, is het feit dat het een zeer innovatief en duurzaam bedrijf is, die volledig elektrisch aangedreven machines kunnen leveren, aangezien dit steeds belangrijker wordt op de Belgische en Franse markt” vervolgt Stefaan Smet.

Smet Groep is de afgelopen 2 jaar geëvolueerd tot een one-stop-shop voor recycling machines, naast verhuur focussen we ons op verkoop en onderhoud en service van de machines” zegt Steven Teirlinck

Keestrack, de wereldwijde specialist voor mobiele breek- en zeefapparatuur in de recycling- en aggregatenindustrie, begon al in 2012 met de introductie van elektrisch aangedreven machines met de e-drive; elektrische plug-in machines met ingebouwde diesel/gen-set, in het geval er geen elektrische plug-in beschikbaar is. De e- aangedreven machines evolueerden naar apparatuur met een drop off motor/gen-set unit die naast de apparatuur kon worden geplaatst, in minder stoffige en trillende omstandigheden, of op het frame van de machine.

Zero aandrijving

Keestrack introduceerde in 2021 de ZERO-aangedreven machines, zonder verbrandingsmotoren aan boord. Elektromotoren drijven het grootste deel van de mobiele breek- en zeefapparatuur aan en voeden enkel noodzakelijke hydraulische systemen. De volgende apparatuur is beschikbaar in ZERO-aandrijving: alle kegel- en impactbrekers, inclusief de omkeerbare mobiele verticale impactbreker I4e, bijna alle zeven en de C6e fijnzeef, alle stackers, bijna alle kaakbrekers en de Apron voeder A6 op rupsen.

Motor/gen-set eenheid op rupsen

Als back-up voor de ZERO-drive machines ontwikkelde Keestrack de in 2022 geïntroduceerde motor/generatorunit op rupsen . Deze kan Keestrack-brekers, zeven en stackers, rechtstreeks van elektriciteit voorzien in het geval er geen plug-in-aansluiting van het net beschikbaar is. Op deze manier nemen de economische voordelen van de complete productietrein toe, door het gebruik en onderhoud van slechts één motor voor meerdere machines.

Keestrack ontwerpt, produceert en distribueert mobiele breek- en zeefapparatuur en stackers sinds de oprichting in 1996 door Kees Hoogendoorn en zijn vrouw Annet Schoenmaker. Vandaag de dag runt de tweede generatie Hoogendoorn het familiebedrijf met meer dan 1.100 medewerkers wereldwijd en productiefaciliteiten in Tsjechië, Italië, China, Turkije en India. Meer dan 116 distributeurs vertegenwoordigen Keestrack in 100 landen. Keestrack heeft als doel om de meest energiezuinige en productieve apparatuur op de markt te bouwen door hun producten voortdurend te innoveren. Op deze manier kunnen gebruikers van Keestrack machines produceren tegen de laagste kosten per ton.

“Performance in every detail”

Smet Rental ontstond begin jaren 2000 als familiebedrijf. Vanuit een jarenlange ervaring in de sector en door een groeiende vraag op de markt, startten Stefaan Smet en Hilde Gabriels met de verhuur van zeefmachines. Smet Machinery stelt alles in het werk om recyclageoplossingen op maat aan te bieden. Met een sterke marktpositie in België, Frankrijk, Nederland en Luxemburg zijn we één van de grootste Europese spelers. Dankzij ons uitgebreide machinepark slagen wij erin uw ultieme partner in recycling te zijn.

“Experience you can trust”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details