NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Slooprobot klaart de klus met ­indrukwekkende snelheid en precisie
Vanaf een veilige afstand bestuurt de operator de bewegingen van de DSR slooprobot met de afstandsbediening.

Slooprobot klaart de klus met ­indrukwekkende snelheid en precisie

Veilig en efficiënt slopen

De slooprobots van Husqvarna werden voor het eerst geïntroduceerd in 2009. Het idee achter hun ontwikkeling was eenvoudig: sloopwerken uitvoeren met precisie en efficiëntie, waarbij de veiligheid van de machinist gewaarborgd is en de machine zo weinig mogelijk ruimte inneemt. De DXR serie bestaat uit vier modellen die even compact zijn, maar verschillende specificaties hebben wat betreft vermogen, reikwijdte en gewicht. 

Een slooprobot uit de DXR serie kan alle sloop­werken uitvoeren met een kracht en precisie die vergelijkbaar zijn met die van een conventionele graafmachine in dezelfde gewichtsklasse, terwijl hij aanzienlijk compacter is. De stabiliteit van de robot wordt tevens gewaarborgd door de verdeling van het gewicht over de vier uitschuifbare poten. 

Door zijn compactheid kan de DXR slooprobot gemakkelijk door een deuropening.

Voordelen

En er zijn veel voordelen aan het gebruik ervan. Eerst en vooral wordt de DXR slooprobot elektrisch aangedreven en stoot hij dus geen schadelijke emissies uit. Hij wordt bestuurd met een afstands­bediening tot op 300 m. Dankzij de twee joysticks is de robot gemakkelijk te bedienen. En omdat de robot op afstand wordt bestuurd, kan de operator buiten schot blijven en wordt hij niet blootgesteld aan vallend puin, instortingsgevaar, inademing van gevaarlijk stof en trillingen.  De ingebouwde intelligentie kan zelfs een zwak radiosignaal compenseren door automatisch een andere radiofrequentie te zoeken om verder te werken. De intuïtieve afstandsbediening geeft de bedrijfsstatus in real-time weer en waarschuwt de gebruiker voor eventuele storingen door middel van een gemakkelijk te begrijpen tekstbericht en niet door middel van een nog te interpreteren foutcode.  Zo gaat er geen onnodige tijd verloren.   

Vier modellen

Het gamma bestaat uit vier modellen: DXR 145, 275, 305 en 315. Het bereik (omhoog/vooruit) varieert van 3,7 tot 5,5 m, terwijl het beschikbare vermogen varieert van 18,5 tot 27 kW. Het gewicht schommelt van 985 kg voor het kleinste model tot 2.020 kg voor het krachtigste model. Maar de breedte – nog geen 80 cm – is bijna altijd identiek, zodat de robot gemakkelijk door smalle deuropeningen kan geraken.  Overigens kan de machine zelfs trappen op dankzij de rupsbanden. “Met een gewicht van ongeveer een ton is het perfect mogelijk om de robot te gebruiken op de eerste verdieping van bijvoorbeeld een flatgebouw. Dit in tegenstelling tot een graafmachine, die veel zwaarder is”, zegt Kris De Rudder, Country Manager Construction Husqvarna.

De DXR robots kunnen rekenen op een indrukwekkende reeks accessoires.

Veelzijdigheid en extra functionaliteit. 

De DXR slooprobot kan worden uitgerust met een groot aantal accessoires, zoals breekhamer, breker, grijpers, beitel, brede beitel, vergruizer, staalschaar, multigrijper, puntbeitel, trommelfrees … En het koppelen is heel eenvoudig. “Het is ook interessant om te praten over enkele specifieke aspecten voor de recyclagesector. Asbestverwijdering produceert veel stof. Welnu, alle slooprobots kunnen worden uitgerust met een watertank en een sproeisysteem via de robotarm. Bij elke slag van het opzetstuk stoot het apparaat een waterstraal uit om het stof te fixeren en te voorkomen dat het in de lucht terechtkomt”, zegt De Rudder.  Met dezelfde focus op efficiëntie en veiligheid kan de standaarduitrusting worden uitgebreid met functionele pakketten, zoals verbeterde koeling of bescherming van kritische componenten tegen stralings- of geleidingswarmte.  

In transportmodus kan de robot gemakkelijk naar het voor zijn verplaatsing voorziene voertuig worden geleid.

Onderhoud eenvoudiger

“Husqvarna heeft er voor gezorgd dat het leven van de operator/eigenaar van de robot een­voudiger wordt. Zo wordt bijvoorbeeld het onder­houd aanzienlijk vergemakkelijkt. Alle belang­rijke onderhouds­punten zijn direct toe­gankelijk en het smeer­patroon kan in een hand­omdraai worden verwijderd en vervangen. De spanning van de rups­banden kan met een druk op de knop worden opgeheven, zodat het afbraakpuin dat op de rupsbanden vastzit verwijderd kan worden, en nadien worden de rupsbanden gewoon terug gespannen. En als onderdeel van onze dienstverlening is ons Experience Center in Ghislenghien beschikbaar om het gamma te komen testen”, voegt De Rudder eraan toe. Ook belangrijk te vermelden is dat Husqvarna ernaar streeft om zijn machines voortdurend te verbeteren wat betreft comfort, efficiëntie, gebruiksgemak en controle. En dat zorgt voor een ongeëvenaarde werkervaring.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details