NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Scheiden met water: WIMA HDS-S dichtheidscheider en lamellenscheider te huur bij Smet Rental

Scheiden met water: WIMA HDS-S dichtheidscheider en lamellenscheider te huur bij Smet Rental

Doorheen de jaren werd de vraag naar het scheiden van afvalstromen op basis van water alsmaar groter. Al sinds het prille begin luisteren we bij Smet Rental naar onze klanten en hun noden. Daar waar we ooit startten met een trommelzeef, sterrenzeef, houthakselaar, afvalbreker, steenbreker en non-ferro scheider spelen we vandaag wederom in op de vraag van onze klanten met alweer een nieuwe toevoeging aan onze machinevloot.

De WIMA HDS-S dicht- en LA 40 R lamellenscheider zijn beiden unieke exemplaren in de verhuurmarkt van mobiele recyclingmachines. Na de positieve evaluatie van zowel de dichtheidscheider als de lamellenscheider besloten we onlangs om naast het verhuren van deze machines ook met Smet Machinery verdeler te worden van het volledige WIMA assortiment in de Benelux en het noorden van Frankrijk.

WIMA HDS-S dichtheidscheider

De WIMA HDS-S dichtheidscheider is het kleinste model in de HDS-serie en werd ontwikkeld voor het scheiden van deeltjes op basis van dichtheid.

De machine bestaat uit drie compartimenten: de verdelingskamer, een afvoerband en een boor. In de verdelingskamer komt door middel van een externe toevoer via een voedingsbunker, trommelzeef of schudzeef het materiaal binnen. Onderin deze kamer zit een generator, welke een opwaartse stroom genereert. Lichte deeltjes worden hierdoor meteen opwaarts geduwd richting de afvoerband. Met deze generator kan een variabele flow teweeggebracht worden om zo producten met een dichtheid van >1g/cm³ te scheiden. Alle zwaardere deeltjes komen op de bodem terecht, waarna ze door een schachtloze boor worden afgevoerd.

De Duitse dichtheidscheider kan worden ingezet bij alle materiaalstromen die u wenst te scheiden op basis van dichtheid zoals onder andere het wegnemen van stenen uit biomassa of het verwijderen van hout en plastic uit bouw- en sloopafval of gebroken puin.

Tevens kan onze dichtheidscheider worden opgesteld in combinatie met de lamellenscheider.

WIMA lamellenscheider LA 40 R

De lamellenscheider van WIMA kan u gebruiken voor het scheiden van kleine deeltjes uit allerhande vloeistoffen en kan daarnaast ook ingezet worden voor behandelen van afvalwater. 

In de lamellenscheider wordt bezinking toegepast om de deeltjes in het afvalwater te scheiden. Vergeleken met conventionele bezinktanks of ronde indikkers kunnen we met de lamellenscheider afvalwater behandelen met een kleinere voetafdruk.

Tot op heden zijn er 7 modellen in de LA-series terug te vinden (10, 20, 40, 50, 100, 200 en 300). In ons verhuurgamma bieden we de LA 40 R aan. De LA 40 R is het grootste model dat verstelbaar is in de hoogte en hierdoor dus het meest passabel is in de verhuur.

TOP COMBINATIE

Wanneer u afvalstromen scheidt met de HDS-S WIMA dichtheidscheider zal het water in de machine na een tijd vervuild raken. Hoe zuiverder het water, hoe beter de scheiding. Wij hebben hiervoor de perfecte set-up; met de HDS-S dichtheidscheider in combinatie met onze lamellenscheider LA 40 R wordt vervuild water gezuiverd door de lamellenscheider, het gezuiverde water komt vervolgens meteen terug in de HDS-S scheider terecht waardoor we een “closed loop” verkrijgen.

Benieuwd of deze machines geschikt zijn voor uw recyclagedoelen of wenst u deze te huren? Klik hier om ons team te contacteren!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details