NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Robotisering wordt belangrijkste innovatie”
Doseerschraapsysteem wordt in eigen huis gefabriceerd.

“Robotisering wordt belangrijkste innovatie”

Het bedrijf is specialist in turn key projecten, waarbij de complete installatie voor de klant op maat gemaakt wordt. Sales Manager Paul Albers vertelt over de laatste ontwikkelingen in de sector.

ARCO ontwerpt, bouwt, installeert en onder­houdt onder andere transportbanden en -systemen, bulkhandling­machines, bandwegers, container­vulsystemen, maar ook snij- en maalmolens en doseerschrapers. “ARCO Solutions is een echte one-stop-shop”, vertelt Albers. “Dat wil overigens niet zeggen dat we alles zelf maken, we kopen ook onderdelen in. Maar het uitgangspunt is het beoogde resultaat dat een klant wenst. Daar zoeken wij de juiste oplossingen voor.” Albers is verantwoordelijk voor de markten Industry, Recycling en Bulk. Grootste uitdaging bij het leveren van de juiste transportsystemen is volgens Albers toch het product dat verwerkt wordt. “Vaak weet je pas echt hoe eens installatie moet draaien als je dat in de praktijk ziet gebeuren.” 

Complete bulkhandling installatie.

Per product een oplossing bieden

Dat maakt het werk van Albers en zijn collega’s zo uitdagend. Want wat Albers merkt is dat er veel kennis uit de branche ‘weglekt’. “Werknemers in de branche worden over het algemeen iets ouder en je ziet dat er veel kennis en ervaring verloren gaat. Het is lastig om jonge mensen te vinden. Dat is wel een ontwikkeling die ik zie.” Daarom gaat ARCO ook voor iedere oplossing eerst uitgebreid met de klant om de tafel. “Verschillende producten vragen immers om verschillende behandelingen. Wil je ze zeven, persen, vermalen, noem maar op. Per product kijken wij hoe we daar een oplossing voor kunnen bieden.” ARCO heeft een eigen serviceafdeling. Dat betekent dat alle bij projecten die ARCO verkoopt ook een service level agreement (SLA) mee verkocht wordt. “Wanneer een bedrijf dus 24/7 moet kunnen draaien en ze hebben zelf een maar een beperkte technische dienst, dan leveren wij er een SLA bij. Maar uiteindelijk bepaalt een klant natuurlijk zelf hoeveel service hij wenst en hoe lang een installatie buiten bedrijf mag zijn op het moment dat er onderhoud nodig is.” 

Robots werken veiliger, schoner en efficiënter.

Robotisering

De grootste innovatie die Albers voorspelt voor de branche is de roboti­sering. “De return on invest­ment is daar heel in­zichtelijk te maken. Op het gebied van sor­teren kun je met robots toch efficiënter, veiliger en schoner werken. En aan­gezien het steeds lastiger wordt om voor dit soort werk nog vol­doende gemotiveerde mensen te vinden, denk ik echt dat robotisering daar­voor een oplossing kan zijn. Dat vraagt om realistische klanten die snappen dat het vaak om trial and error gaat. Dingen durven uit te proberen en met elkaar mee­denken. Maar als bedrijven dat durven, voor­spel ik wel dat die volledig geautomatiseerde systemen een vlucht gaan nemen. Dan lijkt het misschien om forse investeringen te gaan, maar die verdien je dan ook betrekkelijk snel weer terug.” 

En dat scheelt uiteindelijk in manuren.

Eerlijk en realistisch

Albers bedient als salesmanager een brede groep klanten met zeer verschillende wensen en behoeften. Toch heeft hij een voorkeur voor een bepaalde groep. “Dat zijn klanten die eerlijk en realistisch zijn. Wij bieden namelijk veel oplossingen aan die technisch best ingewikkeld zijn. Als een klant dat snapt, realistisch is over wat zulke ingewikkelde systemen kunnen en ook niet kunnen, dan werk ik graag met ze samen.” Albers constateert ook dat op- en overslagbedrijven vaak grote en professionele partijen zijn. “Die denken al aan de voorkant met ons mee. Dat zijn realistische klanten die weten dat een ingewikkeld project meer of juist minder werk met zich mee kan brengen. Bij wat kleinere productiebedrijven in de recyclage merk ik toch wat meer dat ze op kortere termijn denken en voor snelle en goedkopere oplossingen gaan. Dat mag natuurlijk, maar ik denk niet dat die het op de langere termijn gaan volhouden.”   

Totaaloplossingen
ARCO is in 1994 begonnen onder de naam ACB Solutions. In 2016 werd het bedrijf opgesplitst in ACB Transportbanden & Onderdelen en ARCO. De naam ARCO is een afgeleide van Albert Vermeulen en Ralph Wijnands, beide eigenaren. ARCO staat voor Albert Ralph COnstructions. Het bedrijf is gevestigd in Horst en telt ongeveer 85 werknemers. ARCO is onderdeel van de ACB Group: die bestaat uit de ondernemingen ACB Transportbanden en Onderdelen en ARCO. Door de kennis en krachten van beide bedrijven te bundelen is de ACB Group in staat om betere totaaloplossingen te realiseren. De ACB group is al ruim twintig jaar een betrouwbare partner in de transportbandenbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details