NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Recycle-balen zijn ruimtebesparend bij het stapelen, opslaan en transporteren

Recycle-balen zijn ruimtebesparend bij het stapelen, opslaan en transporteren

Philippe Potier, zaakvoerder van Smart Equipment, is een echte recycleman, met al vele jaren ervaring in de recyclingindustrie op zijn conto. Hij levert state-of-the-art systemen en -machines, maar ook hands-on advies en zeer aantrekkelijke netwerkoplossingen. Smart Equipment doet de dingen namelijk een beetje anders. Want bij het bedrijf uit Maastricht weten ze dat het allerbelangrijkste voor hun klanten de ‘Total Cost of Ownership’ of ‘Cost per Ton’ is. En daarom sluit Philippe Potier dealerships met leveranciers waarvan hij weet dat zijn klanten ze nodig hebben, wanneer ze het nodig hebben én tegen de beste prijs. 

Potier: “We bereiken dit door efficiënt gebruik te maken van partnerschappen. Smart Equipment is daarom officieel dealer voor de Benelux van de absolute toppers onder de shredders: TANA en M&J. En om ons aanbod uit te breiden tot aantrekkelijke en slimme oplossingen voor de uitdagingen van onze klanten hebben we net een overeenkomst afgesloten met het Zweedse Flexus.”

De Flexus-machines bieden verdichting en volumereductie.

Geïntegreerde balenpers- en wikkeloplossingen

De geïntegreerde balenpers- en wikkeloplossingen van Flexus zijn op dit moment Europa aan het ver­overen. Het Zweedse bedrijf is pionier in industriële ‘all-in-one baling & wrapping’-oplossingen, voor de verdichting en volumereductie van een breed scala aan toepassingen.

Potier: “Hun systeem is een beetje te vergelijken met wat je de boeren ziet doen op hun land, als ze grote hooibalen aan het maken zijn. Dit is hetzelfde, maar dan voor gerecyclede materialen.”

“Want door de alsmaar strengere wetgeving voor opslag merkten we dat sommige van onze klanten naar passende oplossingen begonnen te vragen. De ronde balen die een Flexus-machine genereert zijn uitermate ruimtebesparend bij het stapelen, opslaan en transporteren van de geperste en gewikkelde materialen. Kers op de taart is natuurlijk dat je bij een dergelijk balensysteem veel minder tot geen last meer hebt van vervelende geurtjes en/of lastig ongedierte.”    

Standnummer E129

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details