NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Recyclage is de toekomst”
“Ik wil het verschil blijven maken, voor mezelf, voor mijn kinderen, voor mijn kleinkinderen, voor iedereen.”

“Recyclage is de toekomst”

De recyclagesector wordt nog te veel gezien als een mannenwereld. Niks is minder waar. Meer en meer vrouwen vinden een job en een plaats in de wereld van afvalinzameling en -verwerking. En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. Deze keer, hoe kan het ook anders, geven we het woord graag aan Caroline Van der Perre. Zij werd immers op 8 maart door Markant vzw, UNIZO en VLAIO bekroond als vrouwelijk ondernemerstalent met de WOMED Award.

Wie de beelden van de bekendmaking van de WOMED Award gezien heeft, kan alleen maar gecharmeerd zijn door hoe ze zelf verrast was door haar kunnen. Nochtans mag het verhaal van RAFF Plastics en het parcours van Caroline meer dan gezien worden, want ze mogen zich pioniers noemen in de recyclage van kunststoffen. “We doen wat we altijd al hebben gedaan: granulaten en maalgoed maken op maat van onze klanten. Maar de manier waarop de buitenwereld daarnaar kijkt is wel veranderd. Vroeger stond recyclage synoniem met minderwaardig, een manier om de kosten te drukken. Vandaag is recyclaat een verkoopargument.”

Partners

“Alles wat bij ons binnenkomt is afval dat we weer tot grondstoffen verwerken. Zo geven we het een nieuw leven. Hoe meer we kunnen groeien, hoe meer afval we kunnen recycleren”, verklaart Caroline de drive van het bedrijf. Dat wil RAFF Plastics blijven doen als familiebedrijf met kmo-mentaliteit. “Ik ben trots op de betrouwbare reputatie die we hebben uitgebouwd in de sector door altijd correct te handelen vanuit materiaalkennis en expertise. We gaan voor elke klant, voor elke nieuwe toepassing opnieuw naar de tekentafel om op basis van de vooropgestelde technische eigenschappen tot het juiste materiaal te komen. Als partners.” Ook haar plek als medezaakvoerder bevalt enorm. “De verantwoordelijkheid, de vrijheid om er samen met een team van toegewijde medewerkers voor te gaan, is top.”

Blijven het verschil maken

Ondanks al die overgave en passie, was recyclage toch niet de eerste liefde van Caroline. “Dat was logistiek”, verklapt ze. “We houden daarom ook vast aan ons eigen transport. Een dienstverlening die klanten trouwens enorm appreciëren.” Zelf droomt ze ervan om in de toekomst ook het afval uit de oceaan een tweede leven te kunnen geven. “Want ik wil het verschil blijven maken, voor mezelf, voor mijn kinderen, voor mijn kleinkinderen, voor iedereen. Recyclage is de toekomst.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details