NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“De handen uit de mouwen steken, dat doe ik nog steeds het liefst”
Anke van Erp, Coördinator Used & Rental bij Verachtert Nederland.

“De handen uit de mouwen steken, dat doe ik nog steeds het liefst”

De recyclagesector wordt nog te veel gezien als een mannenwereld. Niks is minder waar. Meer en meer vrouwen vinden een job en een plaats in de wereld van afvalinzameling en -verwerking. En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. Als je ouders een loon- en grondverzetbedrijf runnen, dan is het volgens Anke van Erp niet heel toevallig dat je ook in ‘het wereldje’ belandt. Zij is aan de slag bij Verachtert Nederland.

“Aanvankelijk wilde ik na mijn studie als sociaal werker gaan werken, maar al snel belandde ik in de stratenmakerswereld. Ik verkocht gereedschappen, werkkleding, trilplaten … en kwam in deze functie regelmatig bij Verachtert over de vloer. Er was duidelijk een klik. Op een gegeven moment werd ik gevraagd om voor hen te komen werken. Mijn vader vond dat prachtig en heeft me gestimuleerd om op gesprek te gaan. De rest is geschiedenis. We zijn nu bijna zeven jaar verder en inmiddels ben ik verantwoordelijk voor de verhuur en verkoop van gebruikte aanbouwdelen, zoals sloopscharen, crushers en sorteergrijpers.”

Verstand van zaken

Vooral in het begin werd ze nog wel eens aangezien voor receptioniste of telefoniste. “Dan werd er gevraagd of ze doorverbonden konden worden met de afdeling gebruikte handel. Ik legde de telefoon neer en deed net alsof ik hem doorverbond. Vervolgens kreeg hij mij gewoon weer aan de lijn. Ik voelde dan het ongemak aan de andere kant van de lijn. Door vervolgens de juiste vragen te stellen en een grapje te maken, werd al snel duidelijk dat hij wél de juiste persoon aan de lijn had. Met verstand van zaken. En dat mag ook wel na zeven jaar”, zegt ze met een lach. “Inmiddels heb ik een eigen klantenkring opgebouwd. Mensen kennen me nu.” 

Aan ambitie geen gebrek

Als we vragen naar Anke haar ambities, dan heeft ze die nog genoeg. Stilzitten is er niet bij, want thuis gaat het werk ook gewoon door. Naast haar baan bij Verachtert, is ze moeder van (bijna) twee kinderen én runt ze samen met haar man een handel in voornamelijk landbouwmachines. “Het leuke aan die combinatie is dat we soms ook iets tegenkomen dat interessant is voor Verachtert of andersom. Bovendien ben ik niet te beroerd om op de heftruck te springen en de handen uit de mouwen te steken. Zo ben ik opgevoed. En dat doe ik nog steeds het liefst.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details