NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België en Nederland
Recupel stelt BD myShopi, Retrival, R.app.el en SOFIE aan voor diverse transportopdrachten vanaf 1 juli 2021

Recupel stelt BD myShopi, Retrival, R.app.el en SOFIE aan voor diverse transportopdrachten vanaf 1 juli 2021

Naar aanleiding van deze tenderprocedure contracteert Recupel BD myShopi, Retrival, R.app.el en SOFIE vanaf 1 juli 2021. In 2020 werd in totaal 123.840 ton elektro en lampen ingezameld. Bijna 90%, of 109.654 ton, wordt ingezameld via het eigen, logistieke inzamelnetwerk van Recupel (recyclageparken, distributie, etc.).

Toewijzing nieuwe contractanten

Recupel organiseert de inzameling, het transport en de verwerking van afgedankte elektr(on)ische apparaten en lampen in België. Een van haar opdrachten is de ophaling en het transport van deze apparaten organiseren. Hiervoor duidt Recupel op contractuele basis partners aan.

Daarom organiseerde Recupel in 2021 een procedure voor de toewijzing van nieuwe contractanten voor de fijnmazige inzameling van afgedankte elektro, lampen en rookmelders en de superfijnmazige inzameling van klein elektro en lampen. Door middel van een strikte tenderprocedure, die werd goedgekeurd door de regionale overheden, wijst Recupel de diverse opdrachten toe aan:

  • BD myShopi: voor de fijnmazige inzameling[1] van grootwit, koelvries-apparaten, televisies en monitoren en klein elektro in de provincies West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Brussel en Luxemburg.
  • Retrival : voor de fijnmazige inzameling van grootwit, koelvries-apparaten, televisies en monitoren en klein elektro in de provincies Henegouwen en Namen.
  • R.app.el : voor de fijnmazige inzameling van grootwit, koelvries-apparaten, televisies en monitoren en klein elektro in de provincie Waals-Brabant.
  • SOFIE : voor de fijnmazige inzameling van grootwit, koelvries-apparaten, televisies en monitoren en klein elektro in de provincie Luik.
  • BD myShopi: voor de fijnmazige inzameling[2] van lampen en rookmelders voor heel België.
  • BD myShopi: voor de superfijnmazige inzameling[3] van de Recupel-punten voor klein elektro (< 25 cm) en lampen voor heel België.

Ecologie en milieuperformantie in transport

Voor de selectie werden, in samenspraak met de regionale overheden, objectieve criteria bepaald, zoals kwaliteit, prijs en milieuperformantie. 

“Recupel heeft een uitgebreid logistiek netwerk. Sinds de start van Recupel streven we ernaar om ons netwerk voortdurend te optimaliseren zodat we de steeds groeiende volumes aan afgedankte elektro en lampen op een efficiënte manier kunnen ophalen en naar een verwerker brengen voor recyclage. Voor deze tenderprocedure hebben we voor het eerst het criterium milieuperformantie als een belangrijk onderdeel van de beoordeling opgenomen. We vinden het belangrijk dat onze partners, net zoals Recupel, oog hebben voor duurzaamheid. Met hun voorstellen hebben de gekozen partners aangetoond dat zij belang hechten aan het organiseren van een milieuvriendelijker transport, onder andere door de samenstelling van hun vloot,” licht Eric Dewaet, CEO van Recupel, toe. 

De verschillende contracten gaan in vanaf 1 juli 2021 en zullen een duurtijd hebben van 3 jaar (tot en met 30 juni 2024).

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details