NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Realtime overzicht en downloadbare gegevens, zoals gepland onderhoud, brandstofverbruik en werkuren

Realtime overzicht en downloadbare gegevens, zoals gepland onderhoud, brandstofverbruik en werkuren

Het Maastrichtse Smart Equipment stelt op de Vakbeurs Recycling een TANA Shark 440 shredder tentoon. Volgens Smart Equipmemt eigenaar Philippe Potier is dat “een van de slimste shredders op de markt.” De beurs zelf ziet Potier vooral als de perfecte plek om in korte tijd zoveel mogelijk mensen te spreken en te ontmoeten. 

TANA’s Shark 440 is een shredder met lage snelheid.

Het Finse TANA ontwikkelt en produceert sinds het begin van de jaren 70 machines voor afvalverwerking. Eerst ontwikkelde TANA een afvalverdichter, gevolgd door een shredder. Zeefapparatuur is momenteel in ontwikkeling. Potier: “De TANA-machines zijn waarschijnlijk de slimste machines op de markt en bieden volledige connectiviteit en realtime gegevensuitwisseling en rapportage.”

Dat doen de machines middels de zogenoemde ProTrack®-technologie. “Met ProTrack® biedt TANA realtime internettoegang tot de machine. Voor een kleine jaarlijkse vergoeding is ProTrack een grote aanwinst bij het oplossen van problemen, het voorkomen van storingen en het minimaliseren van uitvaltijd. ProTrack helpt de productiviteit en machine-efficiëntie te verhogen”, aldus Potier. “Het TANA Service Center onderzoekt machines over de hele wereld en helpt klanten om hun machine draaiende te houden met de beste resultaten. Een machine-eigenaar kan zijn machine volgen waar en wanneer hij wil, zodat hij te allen tijde controle heeft over zijn operatie. Hij heeft realtime overzicht en downloadbare gegevens, zoals gepland onderhoud, brandstofverbruik en werkuren – om er maar een paar te noemen.”

De TANA Shark 440 shredder weegt de versnipperde materialen in realtime op de transportband. De informatie wordt overgebracht naar ProTrack®, waar de machine-eigenaar rapporten per afvalfractie kan bekijken. ProTrack maakt het ook mogelijk om operators te evalueren door de hoeveelheden te vergelijken die ze hebben versnipperd gedurende een bepaalde periode, zoals een ploegendienst.

Veelzijdig

TANA’s Shark 440 is een shredder met lage snelheid, in tegenstelling tot vele andere op de markt. Dankzij een slim ontwerp en nauwkeurige fabricage reduceert de Shark de meeste producten in één keer tot een homogene deeltjesgrootte tussen de 50 en 500 mm. Potier: “Er is een wereldwijde trend om kleinere afvaldeeltjes te produceren, de volumes die naar stortplaatsen gaan te minimaliseren en zoveel mogelijk te recyclen om waarde te winnen voor doeleinden zoals het produceren van brandstof of hergebruik in productiecycli. De samenstelling van afvalstromen verandert voortdurend en dit leidt tot vraag naar meer veelzijdige shreddersystemen.”

“De TANA 440 is in staat moeilijke materialen te versnipperen, zoals matrassen, banden, kabels, raggerdraad, vast stedelijk afval of bouw- en sloopafval”, aldus Potier. De machine is verkrijgbaar in verschillende samenstellingen: met rupsonderstel of als trailer op wielen, in dieseluitvoering, hybride of volledig elektrisch. “Dat laatste ontziet zowel het milieu als de portemonnee”, stelt Potier. “De initiële investering zal zichzelf terugbetalen in lagere bedrijfskosten, terwijl duurzame ontwikkeling, een schonere locatie en een veiligere werkomgeving worden ondersteund door middel van nul-emissie. De elektrische shredder heeft het vermogen en koppel van een dieselmodel, alleen op een milieuvriendelijkere manier. En bovendien is hij stiller dan een dieselvariant, waardoor het makkelijker is om de geluidsvoorschriften na te leven en de buren tevreden te houden.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details