NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Pools krachtvertoon. ‘Paradepaardje onder de trommelzeven’

Pools krachtvertoon. ‘Paradepaardje onder de trommelzeven’

Herwijnen Machinery timmert al een paar jaar aan de weg met machines van het Poolse Pronar. Op Vakbeurs Recycling zijn in ieder geval een dubbelwals voorverkleiner en ‘het paradepaardje onder de trommelzeven’ te aanschouwen. Die laatste is een machine op rupsonderstel die zich in hoogte kan regelen en extra lange uitvoerbanden van 6 meter heeft.

Het plan is om op de beursvloer de nieuwe Pronar MPB 20.55GH te presenteren, al weet Jimmy Herwijnen bij het ter perse gaan van dit magazine nog niet zeker of de machine op tijd geleverd is.

De Pronar MPB 20.55GH rups-mobiele trommelzeef is van de 20.55 familie de meest uitgebreide eenheid. Anders dan de 20.55G heeft deze trommelzeef een hydraulisch liftsysteem en ook 6 meter lange afvoerbanden in plaats van de standaard 5 meter.

De zeefmachine heeft verder een 5.5 meter lange conventionele trommel met een diameter van 2.0 meter, die kan worden verwisseld in enkele minuten zonder delen van de machine te moeten verwijderen. Beide uitvoerbanden hebben een lengte van 4.9 meter en zijn binnen enkele seconden opgeklapt dan wel neergelaten.

Deze machine is uitermate geschikt voor het scheiden van afvalstoffen, grond, zand en groenafval.

Mocht de Pronar MPB 20.55GH niet op tijd in Gorinchem zijn, dan zet Herwijnen in op de Pronar MRW 2.85G dubbelwals voorverkleiner. Deze robuuste langzaamdraaier is voorzien van dubbele assen die aangedreven worden door een Caterpillar (6 cil.) motor met de laagste uitstootnormen. De shredder heeft een aslengte van 1.7 meter. Zoals gebruikelijk werkt Pronar ook hier weer met betrouwbare componenten, waaronder de CAT-motor, Danfoss voor het hydraulisch circuit, Groeneveld voor het centraal smeersysteem en Cleanfix als automatisch reinigingssysteem voor de radiateuren. Door zijn rupsonderstel is de machine gemakkelijk over een terrein te verplaatsen en kan ook op zachtere ondergronden manoeuvreren.

Op het buitenterrein stelt Herwijnen de Pronar MRW 1.300 enkelwals voorverkleiner tentoon voor het verwerken van groenafval en de Pronar MRW 2.1010 dubbelwals voorverkleiner voor sloophout. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details