NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Partnership logistieke bedrijven resulteert in mondiale specialist

Partnership logistieke bedrijven resulteert in mondiale specialist

Steelduxx en Remant Globe Logistics richtten in 2021 samen REKUPP op. REKUPP is een nicheforwarder voor de recyclage-industrie en biedt logistieke oplossingen voor circulaire en recycleerbare goederenstromen. Deze herbruikbare materialen van Europese traders en ­recyclagebedrijven worden overal ter wereld geleverd, waar ze worden verwerkt tot grondstoffen of nieuwe producten. 

Zowel Steelduxx als Remant Globe Logistics, beide actief in het Antwerpse, hadden jaren­lange ervaring in deze niche en bouwden een uitgebreide klantenportefeuille uit. “Vanuit de reeds bestaande samenwerking tussen onze bedrijven is het idee gegroeid om deze activiteiten te bundelen en REKUPP in het leven te roepen”, vertelt Filip Adam. Filip is director bij Remant Globe Logistics en één van de partners van REKUPP samen met Geoffrey Van Dyck, partner bij Steelduxx. “We zijn trots op dit nieuwe bedrijf met historische roots. Door het verschepen van deze goederen, dragen we bij aan de verduurzaming van de samenleving”, vertelt Geoffrey Van Dyck.

Logistiek en douane

De joint venture, die halverwege 2021 gestalte kreeg, zetelt in een pakhuis in de oude Antwerpse haven, het logistieke hart van Vlaanderen. Vanuit hier en andere Europese havens worden op jaarbasis zo’n 15.000 containers met recyclables over de hele wereld verscheept. Het zwaartepunt van de bestemmingen van de Europese lading ligt in Azië, Afrika, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. De containers worden hoofdzakelijk via diverse Europese havens verscheept, maar cross trades behoren eveneens tot de kernactiviteiten van REKUPP. Behalve de logistiek, faciliteert REKUPP ook in de douaneafhandeling en zorgt ervoor dat de import- en exportdossiers voor de klanten zorgeloos verlopen.

REKUPP verscheept containers met recyclables over de hele wereld.

Enorme groeimarkt

De meest voorkomende goederenstromen zijn textiel, papier, metaal en plastics. Maar ook andere materialen die dankzij recyclage bijdragen tot innovatieve oplossingen, worden verscheept.  Duurzaamheid en de keuze voor hergebruik van grondstoffen winnen aan belang. Door technologische ontwikkelingen ontstaan meer circulaire stromen die vervoerd kunnen worden. Het team van REKUPP telt negen medewerkers, stuk voor stuk mensen met een lange trackrecord op het gebied van het verschepen van recyclables. “Het bundelen van deze kennis is één van de synergieën waar REKUPP op verder bouwt”, volgens Filip Adam die het belang van kennis benadrukt. “De wet- en regelgeving in dit nichesegment verandert voortdurend en onze medewerkers zijn steeds op de hoogte, waardoor zij een adviserende rol opnemen. Zo kunnen we onze klanten op verschillende aspecten volledig ontzorgen.”

Voordelen voor de klant

“Dankzij dit partnership verwierf REKUPP een ster­kere positie in een markt waar momenteel congestie en schaarste helaas tot de dagelijkse realiteit behoren”, aldus Geoffrey Van Dyck. Hij geeft nog te kennen dat er weinig overlap tussen de klanten van de stichtende logistieke bedrijven was. Van concurrentie was geen sprake. “We vullen elkaar juist goed aan. Dankzij onze samenwerking kunnen we klanten nog beter bedienen”, besluit hij.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details