NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Oude bekende compleet nieuw weer toegevoegd aan Fuchs leveringsprogramma

Oude bekende compleet nieuw weer toegevoegd aan Fuchs leveringsprogramma

Op- en overslagspecialist Fuchs heeft de Fuchs MHL380 weer opgenomen in het leveringsprogramma na enkele jaren afwezig te zijn geweest. Waarbij vele types van de D- naar E- en vervolgens F-serie zijn gegaan geld voor de MHL380 dat er een stap van de MHL380D direct naar de MHL380F is gemaakt.

Met zijn gewicht van ruim 70 ton komt de nieuwe Fuchs MHL380F tussen de Fuchs MHL375F met een gewicht van 65 ton en Fuchs MHL390 met een gewicht van 80 ton in.

De Fuchs MHL380F wordt aangedreven door een uiterst zuinige Deutz Stage-V 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 245kW. Aan deze motor zijn twee hydrauliekpompen gekoppeld die zorgen voor een totaal hydraulisch flow van 710 liter/min waarmee de machine snel- en soepel zijn werk kan uitvoeren.

Dankzij de compleet gescheiden- en losgeplaatste koelers die zorgen voor een optimale koeling heeft de machine een zeer laag geluidsniveau, ventilatoren worden alleen ingeschakeld als het benodigd is. Dit zorgt naast het lage geluidsniveau ook nog een voor brandstofbesparing.

Net als bij de Fuchs MHL360/370/375 en 390 heeft ook de MHL380 een gesplitste hydraulisch systeem waarbij de giek en lepel onafhankelijk van de zwenk worden aangedreven zodat deze elkaar niet beïnvloeden met een soepel werkende machine als gevolg. Dankzij de verschillende programma’s kan de machinist altijd zijn optimale instellen voor de uit te voeren werkzaamheden zodat deze met het laagste brandstofverbruik worden gerealiseerd.

MHL380 F on Trailer HDR Low Res

Natuurlijk is ook de Fuchs MHL380F net als alle Fuchsen voorzien van een draaikrans die is uitgevoerd met een dubbele rij kogels zodat de krachten optimaal worden verdeeld. De draaikrans is aan de binnenzijde vertand zodat er geen invloeden van buitenaf mogelijk zijn.

Bovenop de machine is een groot werkplatform aanwezig waarop alle dagelijkse onderhoudswerkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat voorop in het ontwerp van iedere Fuchs.

Op de MHL380F is de bekroonde FOX-cabine gemonteerd die voorzien is van alle gemakken voor de machinist. De zeer ruime cabine wordt betreden via een schuifdeur, als gewenst kan er een bordes worden geplaats die middels een trapopgang bereikbaar is. Standaard heeft de machinist een zichthoogte van 6.470mm en optioneel kan de cabine ook nog eens 2.200mm naar voren worden geplaatst.

Voor de uitrusting zijn er diverse mogelijkheden tussen de 18 en 22 meter waarbij gelijk wel moet worden aangegeven dat de reikwijdte bij een Fuchs altijd wordt geteld vanaf het hart van de draaikraan tot aan de grijperpen. Met een de grijper erbij is dus een bereik tot 23,5 meter mogelijk.

Keuze is er tussen een rechte- en een gebogen giek.

Optioneel zijn er nog vele mogelijkheden te leveren waarbij te denken is een rupsonderwagen, pylon en elektrische aandrijving i.p.v. de dieselmotor. Tevens kan er de keuze worden gemaakt voor enkele rubberbanden i.p.v. de standaard uitvoering.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details