NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Oud is het Nieuwe Nieuw!

Oud is het Nieuwe Nieuw!

De bouw- en sloopsector is verantwoordelijk voor bijna de helft van al het afval dat in Nederland vrijkomt. Van al dit afval wordt gelukkig al zo’n 98% gerecycled en omgezet naar hernieuwde grondstoffen die vervolgens weer in diezelfde sector wordt ingezet.

Ondanks deze prima prestatie blijft het noodzakelijk om jaarlijks vele miljoenen tonnen primaire grondstoffen in de economie te brengen en toe te voegen aan de bestaande voorraad gebouwen en wegen. Dat dit geen houdbare situatie is moge duidelijk zijn, er komt een keer een eind aan de beschikbaarheid van grondstoffen en als we in het huidige tempo onze aarde blijven leegroven kan dit einde wel eens eerder in zicht zijn dan wij willen.

Naast ‘design for circularity’ zullen herbestemmen en hergebruiken in de komende jaren een prominentere rol gaan spelen in de gebouwde omgeving. Wat dit exact gaat betekenen voor de recyclingindustrie is natuurlijk nog koffiedikkijken maar het is wel voldoende reden om deze ontwikkeling centraal te stellen tijdens het Recyclingsymposium 2023.

Het thema van de 11e editie van het Recyclingsymposium is dan ook ‘Oud is het Nieuwe Nieuw!’. Er zal uitgebreid aandacht besteed worden aan losmaken, hergebruiken, recycling en circulair bouwen met gedemonteerd materiaal en kwalitatief hoogwaardige secundaire grondstoffen. 

Traditiegetrouw is het Recyclingsymposium gelinkt aan de Vakbeurs Recycling, die jaarlijks georganiseerd wordt in de Evenementenhal te Gorinchem. Door de link met Vakbeurs Recycling hebben bezoekers aan het Recyclingsymposium direct en gratis toegang tot de beursvloer. Twee vliegen in één klap. 

Dit jaar vindt het symposium plaats op dinsdag  21 november van 9.00 uur tot 13.00 uur. Aanmelden kan via de website www.recyclingsymposium.nl 

Het Recyclingsymposium wordt jaarlijks georganiseerd door BRBS Recycling, Dutch Water Alliance en Veras. Zij leveren een afwisselend programma met topsprekers, een panelgesprek en interessante en actuele presentaties vanuit overheid en bedrijfsleven. Vast staat dat u deskundig en gevarieerd wordt geïnformeerd over actuele zaken die voor sloop, recycling, architecten, bouwbedrijven en de toeleverende industrie relevant zijn.

Het Recyclingsymposium is dan ook een uitstekende ontmoetingsplaats voor uw circulaire ambities en ideeën. En als u dan toch naar het Recyclingsymposium komt, neem dan gelijk een kijkje op het Grondstoffenplein van de Vakbeurs Recycling waar u de laatste ontwikkelingen op het gebied van slopen, recyclen en recyclingtechnieken kunt bewonderen. 

Ik hoop u daar te mogen begroeten!

Otto Friebel, Directeur BRBS Recycling

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details