NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Oplossing voor toenemende grondoverschotten
Door gebruik te maken van twee weegbruggen aan de ingang worden lange wachttijden beperkt.

Oplossing voor toenemende grondoverschotten

Bouwstofgronden worden meer en meer hergebruikt als grondstof

Sinds 1997 is GLK een trouwe partner in grond- en afbraakwerken voor zowat elk bouwproject in Oost- en West-Vlaanderen. Het familiebedrijf uit Kruishoutem biedt bovendien een uitgebreide opslagplaats aan voor uitgegraven gronden en/of de verwerking van bouwafval. Maar daar stopt het niet, want GLK – genoemd naar medeoprichter Geert Lippens (Kruishoutem) – zet ondertussen, naast GLK Grondwerken & GLK Recycling, ook stevige stappen met haar derde luik: GLK Consulting. Daarbij verleent het bedrijf advies aan bouwheren, architecten, aannemers bij de voorbereiding van een bouwproject.

De mengcentrale kan alle gebroken granulaten mengen met het gevraagde bindmiddel.

Het innovatieve bedrijf kwam op de markt met een eigen versie van ver­beterde gronden: Bekasol. Want in plaats van grondoverschotten in een put te dumpen, gaat GLK Recycling actief op zoek naar een manier om ze op te waarderen voor hergebruik. Hiervoor komen zowel restgronden, grond­overschotten, steenhoudende gronden en bouwstofgronden in aanmerking.

Bekasol: een slimme en duurzame oplossing

Gronden die niet vrij als bodem kunnen hergebruikt worden vinden meer en meer hun toepassing als bouwstof. Dit levert meteen een oplossing voor toenemende grondoverschotten, de stijgende schaarste van primaire grondstoffen en de hoge reinigingskost voor gronden. Bekasol is goed verdichtbaar en makkelijk te verwerken. Het wordt daarom vaak toegepast in onderfunderingen voor parkings en betonvloeren, opvulling van rioleringssleuven, opvulling van kabelsleuven, aanleg van dijken … Peter Decanniere, verantwoordelijke GLK Recycling: “Als we gronden zeven, kunnen we tegelijkertijd een bindingsmiddel (kalk/cement) toevoegen. De specifieke toeslagstof laten we afhangen van de grondsoort. Bij een hoog kleigehalte is kalk immers het aangewezen product. Hoe lager het kleigehalte, hoe hoger het percentage cement zal zijn in de toeslagstof. Op dat moment start de productie van Bekasol. Wat ons momenteel uniek maakt op de Belgische markt.”

Alle gebroken granulaten zijn steeds voldoende op stock.

3i-garantie

Dat GLK een echt familiebedrijf is, wordt bewezen door het feit dat ondertussen ook Alice en Arthur, twee kinderen van zaakvoerders Geert en Els, het team kwam vervoegen. Ongetwijfeld zal de introductie van een nieuwe generatie een nog frissere wind laten waaien. Zo ging GLK recent bij medewerkers, klanten en sectorgenoten op zoek naar de meest waardevolle troeven van het bedrijf. Wat bleek? GLK wordt gewaardeerd voor zijn integrale, intelligente en integere aanpak. En zo ontstond een nieuwe ‘mission statement’: de 3i-garantie.

  • Integraal: GLK blijkt het meest waardevol wanneer grond- en infra­structuur­werken integraal aan hen worden toevertrouwd: van calculatie, voor­bereiding, uitvoering tot recyclage. Een volledig geïntegreerd verwerkingsproces, dus.
  • Intelligent: GLK is een kennisgedreven familiale onderneming waar uitzonderlijk veel belang wordt gehecht aan een goede voorbereiding, calculatie en planning. Dit zorgt ervoor dat GLK binnen de totaliteit van een bouwproject steeds een voordelige en intelligente oplossing biedt.
  • Integer: Niet alleen de zaakvoerders maar ook de medewerkers stralen integriteit uit door hun groot respect voor de stiel, de klant, de collega’s, het materiaal en het milieu.
Bekasol wordt vers gemaakt, met het gewenste bindmiddel.

Volledig overdekte site

Simon Bothuyne, siteverantwoordelijke GLK Recycling: “We hebben het voordeel dat we onze werkzaamheden kunnen uitvoeren op een volledig overdekte site. Deze site zorgt ervoor dat de aangevoerde gronden en onze eindproducten droog blijven. Ook wordt hierdoor eventuele stof- en geluidshinder voor een groot stuk ingeperkt. Bovendien remmen verschillende weersomstandigheden de werkzaamheden niet af. Het regenwater dat opgevangen wordt, gebruiken we in de mengcentrale en voor de bestrijding van stof op de site. Ook vermijden we wachtrijen door te werken met twee full-option weegbruggen. We zijn bovendien gemakkelijk bereikbaar, door onze nabijheid aan de E17, pal tussen Gent en Kortrijk. Tot slot hebben we al veel plezier gehad aan onze eigen mobiele breekinstallatie. Op die manier vermijden we dat onze klanten zelf vervoer moeten regelen én kunnen we hen ‘on site’ veel beter bijstaan met onze uitgebreide expertise.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details