NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
One-stop-shop voor innovatieve en hoogwaardige machines

One-stop-shop voor innovatieve en hoogwaardige machines

ARCO ontwerpt, bouwt, installeert en onderhoudt onder andere trasnportbanden en -systemen, bulkhandlingmachines, bandwegers, containervulsystemen, maar ook snij- en maalmolens en doseerschrapers.  “ARCO is een echte one-stop-shop”, vertelt Sales Manager Paul Albers. “Het uitgangspunt is het beoogde resultaat dat een klant wenst. Daar zoeken wij de juiste oplossingen voor.” 

Albers is verantwoordelijk voor de markten Industry, Recycling en Bulk. Grootste uitdaging bij het leveren van de juiste transportsystemen is volgens Albers toch het product dat verwerkt wordt. “Vaak weet je pas echt hoe eens installatie moet draaien als je dat in de praktijk ziet gebeuren.” Daarom gaat ARCO ook voor iedere oplossing eerst uitgebreid met de klant om de tafel. “Verschillende producten vragen immers om verschillende behandelingen. Wil je ze zeven, persen, vermalen, noem maar op. Per product kijken wij hoe we daar een oplossing voor kunnen bieden.”  

ARCO heeft een eigen serviceafdeling. Dat betekent dat alle bij projecten die ARCO verkoopt ook een service level agreement mee verkocht kan worden. “Wanneer een bedrijf  24/7 moet kunnen draaien en ze hebben zelf een maar een beperkte technische dienst, dan kunnen wij er een SLA bij leveren. Maar uiteindelijk bepaalt een klant natuurlijk zelf hoeveel service hij wenst en hoe lang een installatie buiten bedrijf mag zijn op het moment dat er onderhoud nodig is.” 

ARCO bedient een brede groep klanten met zeer verschillende wensen en behoeften. Het bedrijf biedt oplossingen die technisch best ingewikkeld zijn. Tegelijkertijd zijn op- en overslagbedrijven vaak grote en professionele partijen. “Die denken al aan de voorkant met ons mee”, zegt Albers. “Dat zijn realistische klanten die weten dat een ingewikkeld project meer of juist minder werk met zich mee kan brengen. Samen met die klanten realiseren we hele hoogstaande oplossingen die de markt echt verder brengen. Het zijn uitdagende projecten die veel tijd en aandacht vragen maar die ook regelmatig tot installaties leiden waarbij alle partijen enorm tevreden zijn. En uiteindelijk leveren ze ook altijd meer op dan ze kosten. ARCO is namelijk heel goed in het vooraf inzicht geven in de ROI. Dat komt ook door de kennis die we van de markt en de business van onze klanten hebben.” 

Robotisering

De grootste innovatie die ARCO voorziet voor de branche is robotisering. “De return on investment is daar heel inzichtelijk te maken. Op het gebied van sorteren kun je met robots toch efficiënter, veiliger en schoner werken. Maar het inzetten van robots kan ook helpen bij verschillende verbeteringen in productieprocessen zoals het verhogen van de capaciteit; het verhogen van de kwaliteit van het eindproduct; het verlagen van werkdruk en het verlagen van productiekosten.” 

ARCO’s toonaangevende, high-speed industriële robots omvatten ultra-wendbare, manoeuvreerbare zeven assige en unieke dubbelarmige robots (15-assig) met een hoog laadvermogen. Met de geavanceerde controllers, vision-systemen, randapparatuur en andere componenten, kan ARCO een (totaaloplossing configureren die is afgestemd op de exacte productiebehoeften. 

Robots werken veiliger, schoner en efficiënter.

Ook  is ARCO bijvoorbeeld erg bedreven in het integreren van intelligente weegsystemen die via een junction box in contact staan met de weegcomputer, waarin de gewenste gegevens direct geregistreerd worden. Ook dat helpt bedrijven om hun processen efficiënter te maken.   

Over ARCO
ARCO is een internationale speler op het gebied van procesoptimalisatie. We ontwikkelen, bouwen en installeren machines/installaties om productieprocessen te verbeteren. Ons doel is om installaties betrouwbaarder, efficiënter en effectiever te maken. ARCO is actief in verschillende branches: Agri & Food, Recycling & Bulk en Supply Chain & Internal Logistics. ARCO biedt de kleinere standaardoplossingen, maar verzorgt ook grote turnkey projecten die geheel op maat gemaakt worden naar behoefte van de klant. Het bedrijf is onderdeel van de ACB Group. De ACB Group telt 140 medewerkers.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details