NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nu het weer mocht werd MATEXPO 2021 meteen recordeditie
De stand van GM RECYCLING stond volgebouwd met omvangrijke machines van GIPO, Terex, Powerscreen, CRS en Screenpod.

Nu het weer mocht werd MATEXPO 2021 meteen recordeditie

Met een recordaantal bezoekers sloot de lang verwachte materieelvakbeurs MATEXPO op zondag 12 september de deuren. In vijf dagen tijd ontvingen de ruim 370 exposanten maar liefst 41.671 bezoekers, bijna 2.000 meer dan tijdens de ook al succesvolle pre-Covid editie van 2019. De recyclagesector was zeer prominent aanwezig.

De (mobiele) granulaatwasser van Senro bij Pols: productiecapaciteit tot 190 ton per uur.

Het waren spannende maanden voor de organi­satoren van de grootse materieelvakbeurs in dit deel van Europa. Kon de vakbeurs door­gaan in september en onder welke condities? Opgelucht werd ademgehaald toen bleek, dat na 1 september in België de meeste restricties werden opgeheven. Ergo: Matexpo 2021 kon een normale vakbeurs worden. En zo geschiedde. In de woorden van directeur Gregory Olszewski: “Exposanten, bezoekers en partners, iedereen keek reikhalzend uit naar deze bijzondere editie van MATEXPO. Het mooie beursweer en de drang om elkaar weer ‘in het echt’ te ontmoeten waren de ideale mix voor een zeer succesvolle 39e editie.” De organisatie blikt dan ook zeer tevreden terug op MATEXPO 2021 en kijkt er nu al naar uit om in 2023 de ongetwijfeld ook bijzondere 40e editie te mogen organiseren. Die vindt plaats van 6 tot en met 10 september, uiteraard weer in Kortrijk Expo. Exposanten kunnen zich nu al daarvoor aanmelden. Voor het echter zover is, gaan we eerst nog genieten van de DEMO DAYS powered by Matexpo. Dit buitenevenement – be sure to bring your boots – vindt plaats op 3 en 4 september ergens in Wallonië. Tijdens de DEMO DAYS draait alles om werkende machines: doorlopend demo’s en testen van graafmachines, trucks, kippers, accessoires en ander materieel.  

Van Laecke Group toonde als innovatieprimeur de Stonewasher SW1000 (links): een waterbad dat gebruikt wordt voor het scheiden van drijvende delen in steenpuin. Ook de nieuwe Terex Evoquip Colt 1000 stond er te pronken.

Zeer prominent aanwezig

Meer nog dan voorheen was de recyclagesector promi­nent aanwezig op MATEXPO 2021. Zo toonde de VAN LAECKE GROUP als innovatie­primeur de Stonewasher SW1000: een water­bad dat gebruikt wordt voor het scheiden van drijvende delen in steen­puin. Ook de nieuwe Terex Evoquip Colt 1000 stond er, naast de Terex Finlay 883 met triple shaft en windblower Ecohog Airhog ­EH-81. Verder enkele Teutons. ALLU liet zien dat zijn gamma is aangevuld met een serie breekbakken voor graafmachines van 10 tot 35 ton. Bij dochter­onderneming MARCOM RECYCLING torende hoog boven onze hoofden een fraaie sorteercabine EQS-12000SM-3 uit, voorzien van een dubbelwerkende Airhog windblower en aanzuigventilator voor verwijdering van superlichte fracties van pluis, papier, plastic … Bij SMET RENTAL stond onder andere een Tana Shark 440DT Eco te pronken. De machineverhuurder is sinds kort subdealer in Frankrijk voor Tana, het Fins shreddermerk. Even verderop zagen we bij STOEVELAAR een Neuenhauser Targo 3000 single shaft shredder staan naast een Hammel verkleiner model VB 850 DK, waarvan er al meerdere zijn verkocht (ook eentje aan Smet Rental). De stand van GM RECYCLING stond volgebouwd met omvangrijke machines van GIPO, Terex, Powerscreen, CRS en Screenpod. Een imposant gezicht vonden vele bezoekers. Op de stand van NAESSENS HYDRAULICS stond een veelheid aan machines, zoals de Impakto 250 EVO van Arjes, de McCloskey Mini Sizer, een Titan 900 en een fraaie Trommelscreen 15.7T van Rematech. HEREMA toonde van Pronar een MPB 20.55gh, MRW 285g en een MRW 1.300 die ook te huur is. Last but not least, zagen we bij VAN DER SPEK TERNAT de 120X vergruizer van Rubblemaster met een verwerkingscapaciteit van 350 ton per uur. Bij POLS zagen we een fraaie Doppstadt Slow Speed Shredder staan en een (mobiele) granulaatwasser van Senro voor het scheiden van puin van hout, isolatie, kunststof … met een productiecapaciteit tot 190 ton per uur.

Een fraaie Trommelscreen 15.7T van Rematech op de stand van Naessens Hydraulics.

Nog meer nieuws

Primeur voor MATEXPO bezoekers was de volledig nieuwe Sennebogen 835 G. Deze 47 tons overslag­machine is uitgerust met de nieuwste generatie motoren en het innovatieve Green Hybrid energie­terug­winnings­systeem te zien bij SMT. Van Caterpillar zagen we bij Bergerat Monnoyeur als wereld­primeur de CAT P232, een enorme beton­vergruizer met bekopening van maar liefst 1.280 mm en een cyclustijd van 3,3 s. Hij was bevestigd aan een 330 GC Next Gen graaf­machine. Vlak daar­naast stond de nieuwe 352 UHB sloop­machine die in 2020 winnaar werd bij de World Demolition Awards. De 65 tonner is met recht en reden een kanjer: hij bereikt een sloophoogte van bijna 28 m. De Zeeuwse onderdelen­fabrikant Pladdet stal de show met een enorm kantel­stuk. Deze CW100 is geschikt voor machines tot maar liefst 120 ton. Tegelijker­tijd zagen we tiltrotator ST4, de kleinste tiltrotator van de Zweedse SMP familie. Ander nieuwtje was de ‘Wood Cracker’. De nieuwe Westtech CL320 is een veelzijdige bomenknip­schaar die aan alle merken graafmachines tussen 12 en 20 ton kan worden gehangen.   

Van Hammel verkleiner model VB 850 DK zijn er door Stoevelaar al meerdere verkocht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details