NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
NL | UITSTEL NATIONAAL RECYCLING CONGRES 2020

NL | UITSTEL NATIONAAL RECYCLING CONGRES 2020

Het Nationaal Recycling Congres dat gepland stond op Global Recycling Day 18 maart is uitgesteld naar woensdag 25 november 2020 in het Fokker Terminal te Den Haag.

De organisatoren FNOI, MRF, VHT en NRK Recycling achten het in verband met de Corona-crisis het niet meer verantwoord om onder de huidige omstandigheden het Congres doorgang te laten vinden op 18 maart. Niet in de laatste plaats vanwege het risico van de verspreiding van het virus via ons evenement en de daarmee verbonden gezondheids- en bedrijfsrisico’s. In de persconferentie van 12 maart jl. heeft ook het crisisteam van het kabinet geadviseerd om in ieder geval tot en met 31 maart alle evenementen met meer dan 100 bezoekers in heel Nederland af te gelasten.

Daarom hebben de vier organisaties gezamenlijk besloten om het Nationaal Recycling Congres 2020, uit te stellen tot komend najaar.

De afgelopen maanden heeft een kleine groep bestuurders en professionals veel werk verzet om dit evenement van de grond te tillen om het belang van de recyclingsector bij de totstandkoming van de Circulaire Economie in Nederland over het voetlicht te brengen. En dat mede in het licht van Global Recycling Day op 18 maart en 100 jaar georganiseerde recycling in 2020.

Gezien het aantal aangemelde deelnemers (inmiddels meer dan 200 waaronder behalve de industrie, veel vertegenwoordigers van landelijke en regionale overheden, politiek en media) zijn we in die opzet geslaagd.

We zijn daarbij veel dank verschuldigd aan de organisaties en bedrijven die dit evenement als sponsor, ondersteuner en/of spreker tijdens de koplopersessies mogelijk hebben willen maken.

We willen dit gezamenlijke initiatief doorzetten en zullen het daarom dit najaar alsnog op de kalender zetten. Momenteel zijn wij in onderhandeling met de Fokker Terminal over een nieuwe datum en wij verwachten deze op zeer korte termijn bekend te kunnen maken.

Wij vertrouwen op uw begrip voor deze uitzonderlijke situatie en hopen dit najaar iedereen alsnog te mogen verwelkomen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details