NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
NL | Hollandse magneten veroveren de hele wereld

NL | Hollandse magneten veroveren de hele wereld

De 30 jaar dat Rob Krebs met zijn bedrijf K.W. Supply de wereld over reist om de schroot-, staal- en recyclingindustrie van enorm krachtige magneten te voorzien laten zich vertellen als een jongensboek. Krebs begon op een zolderkamertje, maar weet dat er nu nog maar weinig landen zijn waar ze zijn magneten niet gebruiken. “Onze kracht is ons specialisme. En dat we een echt Rotterdams no-nonsense bedrijf zijn. We doen wat we beloven en dan hoef je nooit achterom te kijken.”

Oorspronkelijk was Krebs werkzaam in de sloopbranche. Of specifieker: hij liet schepen slopen. De beruchte Herald of Free Enterprise bijvoorbeeld, het cruiseschip dat voor de Belgische kust verging, werd door het bedrijf van Krebs uit elkaar gehaald. “Ik had dus al goede contacten met staalfabrieken”, vertelt Krebs. “En ik verkocht ook al veel magneten als service. Dus toen ik besloot dat ik minder op reis wilde zijn voor mijn werk vanwege mijn gezin heb ik de stoute schoenen aangetrokken en ben K.W. Supply begonnen. Puur en alleen gericht op magneten.”

Bergen van lading met onderwatermagneet.

Bergen van lading met onderwatermagneet.

 

Explosieven ruimen

En dat ging Kreb behoorlijk goed af.  De door K.W. Supply ontworpen, geproduceerde en gemonteerde magneten vind je ondertussen over de hele aardbol. Staalgiganten als Tata Steel en Arcelor Mittal bestellen elektromagneten van 20 ton eigen gewicht om hun ovens te voeden, alle bergingsbedrijven ter wereld werken met onderwatermagneten en speciale magneten waarmee explosieven geruimd kunnen worden uit Rotterdam, maar ook de kleinere recyclagebedrijven hebben magneten van K.W. Supply op hun kranen. “Voor die laatste groep leveren
we eigenlijk altijd direct aan de kranenfabrikanten als Caterpillar, PLM en anderen”, legt Krebs uit. “Maar net zo goed maken we magneten op maat. We hebben er net nog eentje van 6,5 ton met een vliegtuig naar Dubai gevlogen. Die wordt daar bij een onderwaterwerk gebruikt. Hebben we in een week gebouwd. Maar we hebben ook het nodige op voorraad.”

Zelf vliegt Krebs dan niet meer de hele wereld over, zijn monteurs doen dat wel. “Overigens zijn dat allemaal zeer gespecialiseerde monteurs”, vertel Krebs. “Als ik een magneet verkoop voor een Caterpillar opbouw, dan laat ik de montage alleen door een Caterpillar-monteur doen. Mijn jongens komen namelijk op zulke afgelegen plekken, dan wil je niet een keer terug moeten omdat er iets niet goed is. We leveren alleen goede producten, geen mooie praatjes.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details