NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België en Nederland
Nieuwe schudzeef is ontworpen met gebundelde kracht

Nieuwe schudzeef is ontworpen met gebundelde kracht

Er komt goed nieuws uit de hoek van Herwijnen Machinery BV. Pronar heeft de laatste hand gelegd aan een gloednieuwe schudzeef. De machine is inmiddels door de testfase heen en klaar om in productie te gaan. Interessant detail hierbij: Herwijnen Machinery heeft actief meegeholpen bij het ontwerp van de nieuwe compacte krachtpatser. We spreken Jimmy van Herwijnen over hun inbreng in het ontwerpproces.

Pronar is niet meer weg te denken in de recyclingsector.

Jarenlange expertise delen

“Met onze jarenlange expertise op het gebied van schudzeven -we zijn immers van oudsher Sandvik verdeler- werden we al in een vroeg stadium bij Pronar aan tafel gevraagd, om onze input te geven over het ontwerp van de nieuwe schudzeef. Bedenk daarbij dat de meeste schudzeven in Ierland of Engeland geproduceerd worden en Pronar daar tegen moet ‘opboksen’. Omdat we Pronar vanaf het eerste uur ondersteund hebben en het merk omarmd hebben vanuit de techniek die erachter zit, kunnen we zeggen dat het merk inmiddels goed geworteld zit in Nederland. We hebben dat vertrouwen altijd vertaald naar het waarmaken van beloftes naar de markt en het leveren van de best denkbare service. Het resultaat? Pronar is nu niet meer weg te denken van de sloopwerf.”

Met de Pronar mobiele transportband komt de lading exact daar waar je hem wilt hebben.

Tot in detail een geoptimaliseerde machine

Pronar heeft gehoor gegeven aan de wensen- en eisenlijst van Herwijnen Machinery. “Tot in detail is alles geoptimaliseerd”, verklaart Jimmy van Herwijnen. “Zo kom je op deze nieuwe schudzeef een modern bedieningspaneel tegen, in plaats van de gebruikelijke hendels.” De samenwerking tussen Pronar en Herwijnen Machinery is een echt partnerschap, concludeert Jimmy van Herwijnen. “We waren een van hun eerste dealers en zijn er trots op dat Pronar het nu wereldwijd goed doet. Nog trotser zijn we op onze betrokkenheid bij het ontwerp van de nieuwe schudzeef. Ik ben zelf een machinefanaat van het eerste uur en wil elke machine die wij leveren tot de laatste schroef kennen. Er zit in ons bedrijf veel kennis over het totale pakket aan brekers en zeven, reden voor Pronar om ons als specialist te betrekken in dit proces.”

De Pronar MBP 20.55 mobiele trommelzeef in actie.

Kleine mobiele breker

Ook zeer interessant is de kleine mobiele breker van Pronar. Een dubbelwals shredder met de naam Pronar 2.75, met een groot voordeel. “De rotors zitten in een cassette, deze cassette is op locatie binnen anderhalf uur te wisselen. Er is keuze uit 4 tot 5 typen rotors, al naargelang het product dat gebroken dient te worden. Er zijn rotors voor alu, hout, kunststof, bouw- en sloopafval en puin. Een mobiele breker waarmee je dus nooit voor verrassingen komt te staan, hij is zeer breed inzetbaar.”

MPB 20.55 Elektrisch: emissieloos werken.

Kaakbreker voor groeves

De nieuwe kaakbreker van Pronar is al gebouwd, maar zal in Nederland niet veel toegepast worden, zegt Jimmy van Herwijnen. “Het is een mooie ­machine, maar meer voor steengroeves. In Nederland pakken we meestal de rotorbreker voor puin, omdat er afgezeefd moet worden, om een certificaat te kunnen krijgen op de productie. Wij hebben hier vooral te maken met recyclage puin.” Op den duur komt Pronar ook met een zware rotorbreker voor recyclage puin.

Kwaliteit gewaarborgd

Jimmy van Herwijnen begon ooit met de verkoop van twee machines. In 2021 heeft het bedrijf maar liefst 26 machines verkocht. De reden van het succes kan volgens hem gevonden worden in het feit dat Van Herwijnen Machinery technisch hoogstaande producten aanbiedt, in combinatie met een topservice. “Veel klanten komen op referentie bij ons binnen en verbazen zich over onze snelheid van service verlenen en de grote voorraad onder­delen die wij op het schap hebben liggen. Je krijgt bij ons een eerlijk en oprecht advies en het laatste dat wij zullen doen, is valse verwachtingen creëren.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details