NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe Fuchs MHL350F in actie bij IJzer en Schroothandel B.V.

Nieuwe Fuchs MHL350F in actie bij IJzer en Schroothandel B.V.

Onlangs heeft Van der Spek Vianen een nieuwe Fuchs MHL350F afgeleverd bij metaalrecycling-specialist Ijzer en Schroothandel B.V. dat gevestigd is bij de afrit Nulde aan de A28 in Putten.

De nieuwe Fuchs MHL350F vervangt een eveneens door Van der Spek Vianen geleverde Fuchs MHL340 en komt samen te werken met een Fuchs MHL331 die ook op de moderne locatie draait.

Ijzer en Schroothandel B.V. is onderdeel van de Vierhouten Groep. De afgelopen tijd heeft de locatie aan de A28 een ware metamorfose ondergaan. Alles straalt nu Ijzer en Schroothandel B.V. uit. Het gemotiveerde team staat klaar voor zowel particulieren als bedrijven. Ijzer en metalen kunnen op de locatie worden aangeleverd en als gewenst worden er containers geplaatst voor de afvoer er van.

Met zijn 35 ton eigen gewicht en overslagbereik van 16 meter is de nieuwe MHL350F in staat om op eenvoudig alle op- en overslagwerkzaamheden uit te voeren. Om het bereik van 16 meter te halen is Fuchs MHL350E is uitrust met een 8.5 meter giek en een 7,2 meter lepelsteel. Het bereik is gemeten van het hart van de draaikrans tot aan de pen van de lepelsteel, het bereik aan de buitenzijde van de grijper is zelfs ruim 17,5 meter.

In de MHL350F is de zeer duurzame en zuinige Stage-V Deutz TCD 6.1. L6 6-cilinder turbodieselmotor gemonteerd welke 160kW vermogen levert. Het geleverde vermogen wordt overgegeven aan de zeer efficiënte Linde hydraulische pompen welke beide 330 liter/min geven. Hierdoor is de machine zeer snel en krachtig bij een zeer laag brandstofverbruik.

De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen.

LED-verlichting zorgt er voor dat ook in de vroeg- en late uren veilig gewerkt kan worden met goed zicht op het uit te voeren werk.

Van der Spek Vianen en Ijzer en Schroothandel zijn geen onbekenden van elkaar. Eerder heeft Ijzer en Schroothandel om de ijzer- en metaalstromen nog beter te kunnen verwerken geïnvesteerd in nieuwe scheidingslijnen met diverse Steinert machines zodat de diverse metaalstromen optimaal gesorteerd kunnen worden.

Naast deze scheidingslijn is op de locatie ook een kabelverwerkingsinstallatie aanwezig zodat kabels kunnen worden gescheiden in de verschillende stromen om weer duurzaam te kunnen worden gebruikt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details