NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe collectie koffers uit gerecycleerde kunststoffen
De koffers zijn ontworpen in Europa en gemaakt van huishoudelijk plastic afval uit Nederland en België, zoals plastic flessen en yoghurtpotten.

Nieuwe collectie koffers uit gerecycleerde kunststoffen

SUEZ, LyondellBasell en Samsonite hebben hun samenwerking immers uitgebreid om een nieuwe ­collectie duurzame koffers te produceren: de Magnum Eco koffercollectie. Deze collectie is ontstaan uit expertise van Quality Circular Polymers (QCP), de joint venture tussen SUEZ en LyondellBasell, op het gebied van recyclage van hoogwaardige polymeren. Samsonite toont zo dat post-consumer kunststoffen een nieuw leven kunnen krijgen om zo het gebruik van virgin materialen te verminderen.

Nieuwe collectie koffers uit gerecycleerde kunststoffen
Dankzij het gebruik van de innovatieve Recyclex™ technologie zijn de buitenschalen volledig gemaakt van gerecycleerde kunststoffen

Voortbouwend op het succes van de lancering van de S’Cure ECO lijn in 2019 en met het oog op het behoud van natuurlijke grondstoffen, lanceert Samsonite, bekend om de kwaliteit en duurzaamheid van zijn producten, zijn nieuwe Magnum ECO lijn koffers gemaakt van secundaire kunststoffen. De marktleider in de bagage-industrie heeft opnieuw een beroep gedaan op QCP voor zijn expertise in het recycleren en terugwinnen van kunststoffen om te helpen bij het ontwerp van deze collectie. De koffers zijn ontworpen in Europa en gemaakt van huishoudelijk plastic afval uit Nederland en België, zoals plastic flessen en yoghurtpotten. Zo bevat de grote koffer het equivalent van 483 yoghurtpotten en 14 plastic flessen. Dankzij het gebruik van de innovatieve Recyclex™ technologie zijn de buitenschalen volledig gemaakt van gerecycleerde kunststoffen en is de binnenstof eveneens ontwikkeld op basis van 100% gerecycleerde petflessen. De nieuwe Magnum ECO collectie illustreert het gezamenlijke engagement van QCP en Samsonite om producten te ontwikkelen waarin gerecycleerde kunststoffen zijn verwerkt en die een kleinere koolstofvoetafdruk hebben.

Ecologische voetafdruk verkleinen

Christine Riley Miller, Samsonite’s Director of Sustainability, ziet deze innovatie als onderdeel van een breder plaatje: “We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om onze ecologische voetafdruk in al onze activiteiten te verkleinen. Dus ook via innovatie bij de vervaardiging van onze producten, zo dragen wij ons steentje bij aan het hergebruik van plastic afval.” Deze nieuwe samenwerking komt er nadat QCP in december 2020 de kunststoffenrecyclagefabriek van TIVACO in België heeft overgenomen. Met een productiecapaciteit van gerecycleerd materiaal van ongeveer 22.000 ton per jaar, brengt deze nieuwe fabriek de totale plastic recyclagecapaciteit van de joint venture op ongeveer 55.000 ton.

Nieuwe collectie koffers uit gerecycleerde kunststoffen
De nieuwe Magnum ECO collectie illustreert het gezamenlijke engagement van QCP en Samsonite om producten te ontwikkelen die een kleinere koolstofvoetafdruk hebben.

Concrete oplossing voor de circulaire economie

Ook de partners van de joint venture zijn trots op het resultaat. “De Samsonite Magnum Eco koffer is een perfecte demonstratie van hoe waardevolle plastic grondstof weer tot leven wordt gewekt. Dit gerecycleerd materiaal, polymeren uit ons CirculenRecover gamma, biedt de reizigers een duurzaam product. We zijn vereerd om samen met Samsonite deel uit te maken van deze duurzame oplossing om een einde te maken aan plastic afval in het milieu, en we streven ernaar om voortdurend te innoveren om aan de behoeften van onze klanten te voldoen,” aldus Richard Roudeix, LyondellBasell Senior Vice President Olefins en Polyolefins voor Europa, het Midden-Oosten, Afrika en India. Jean-Marc Boursier, SUEZ Group Executive Vice President voor Frankrijk en regio Operations vult aan: “R&D, een echte motor van groei en differentiatie voor de Groep SUEZ, in combinatie met onze expertise in het recycleren van hoogwaardige polymeren, hebben een belangrijke rol gespeeld in de creatie van dit nieuwe gamma koffers. Wij zijn er trots op dat wij onze klanten concrete oplossingen en technologieën voor de circulaire economie kunnen aanbieden. Wij zien er bijzonder nauwlettend op toe dat de traceerbaarheid, de naleving en de duurzaamheid van het plastic dat wij recycleren, samen met LyondellBasell, binnen de joint venture QCP, gewaarborgd zijn.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details