NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuwe balenpers moet uitbreiding mogelijk maken bij papier- en plasticverwerker
Het Belgische familiebedrijf Grammet nam eind vorig jaar een UnoTech balenpers in gebruik.

Nieuwe balenpers moet uitbreiding mogelijk maken bij papier- en plasticverwerker

Het familiebedrijf Grammet heeft geïnvesteerd in een UnoTech balenpers. De nieuwkomer moet een uitbreiding faciliteren voor de twee jonge bedrijfsovernemers. Het bedrijf is gespecialiseerd in rollen papier, maar het laatste jaar breidden ook de oudpapieractiviteiten uit. 

Broers Jens (links) en Jargo Grammet runnen de papier- en plastic verwerking samen met hun vader.

Een tiental containers met het logo van Grammet staat te blinken voor de laadkaaien van het recyclagebedrijf in Lubbeek. “Deze hebben we dit jaar aangeschaft”, vertelt Jens Grammet (28). Het is niet het enige nieuwe aan het bedrijf dat nog maar net een jaar geleden vanuit Vilvoorde naar dit industrieterrein verhuisde. “We zijn verhuisd om een uitbreiding mogelijk te maken”, vertelt Grammet die samen met broer Jago (30) en vader Guy het bedrijf runt. De geschiedenis van het bedrijf gaat meer dan 50 jaar terug toen de grootvader startte met de ophaling en verwerking van oud papier. Later zijn daar rollen stocklot papier bijgekomen. Dit groeide in de loop der jaren tot de specialiteit van de zaak uit en door de hevige concurrentie in dit segment is het oud papier onder Guy afgestoten. Een aantal jaren geleden, toen zonen Jago en Jens in het bedrijf stapten, zijn de ondernemers teruggekeerd naar de familiale roots. “We kregen van bedrijven het verzoek om ook oud papier mee nemen.” Van het een kwam het ander en sinds dit jaar verzamelt het bedrijf ook industrieel papier in bij bedrijven. In de loop van het laatste jaar is ook de stroom plastiek ontstaan. Sinds deze koerswijziging is het tonnage van het bedrijf op korte termijn verdubbeld. 

Balenpers centraal in plannen 

Een belangrijke factor bij de uitbreiding, die de komende jaren verder gestalte moet krijgen, is de 120 tons balenpers van het merk UnoTech. Deze werd eind vorig jaar geleverd door de gekende Benelux-dealer Multinet dat vanuit Nederlands Brabant werkt en daardoor ook zeer veel klanten in België bedient. “Met deze balenpers zijn we in staat grote volumes te verwerken”, vertelt Jens Grammet enthousiast over de UnoTech.  De balenpers verpakt de balen met kruisomsnoering waardoor verschillende materialen verwerkt kunnen worden. De programma’s zijn makkelijk in te stellen, waardoor het bedrijf verschillende stromen snel achter elkaar kan verwerken. “Wij hebben veel soorten papier en ook plastic stromen. Doordat we geen extreem hoge volumes hebben, wordt er regelmatig van materiaal gewisseld.” Niet alleen zijn de ondernemers tevreden met de balenpers, die momenteel nog maar op 50% van de tijd draait en daardoor verdere groei mogelijk maakt. Zij vinden ook de Multinet-service van een zeer hoog niveau. Jens Grammet licht toe: “We hebben twee keer een probleem gehad met de balenpers van ongewenst materiaal, maar Multinet heeft het in beide gevallen snel opgelost.” 

Jos Leemans (Multinet) en Guy Gramet (bovenaan de trap) brengen veel ervaring mee.

Service voorop

Multinet is eveneens een echt familiebedrijf met, net zoals Grammet, ruim tien medewerkers in dienst. Een groot gedeelte daarvan zijn techniekers die dagelijks onderweg zijn bij klanten voor onderhoud, reparatie of plaatsing. Grondlegger en medezaakvoerder Jos Leemans zit al veertig jaar in de business. “Wij hebben eerst zelf balenpersen gemaakt en daarna zijn we ook service en onderhoud gaan verlenen aan andere balenpersen. Sinds 2008 zijn we dealer van de UnoTech balenpersen in de Benelux.”  Door het grote netwerk en de nadruk op dienst­verlening, waarbij ook maatwerk geleverd wordt, is Multinet erin geslaagd UnoTech op de Nederlands-Belgische kaart te zetten. “De laatste jaren is de verkoop heel snel gegaan”, vertelt Leemans die aangeeft dat de meest verkopen voortvloeien uit mond-tot-mondreclame. Zo ook bij Grammet. “Ik zag de machine staan bij een Duitse klant die er heel tevreden over was. Nadat we contact hadden gelegd met Multinet stonden ze een paar dagen later al op de stoep”, besluit Guy Grammet.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details