NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Nieuw partnerschap breidt aanbod uit
Het exclusieve partnerschap van Lybover met Westeria is een duidelijke win-win. Michiel Vandewalle – Lybover (L) en Bernd Höggemann (R) – Westeria.

Nieuw partnerschap breidt aanbod uit

Mobiele windshifting: gamechanger in recyclage

De Lybover Groep staat bekend om zijn ontwerpen en installaties op maat op het gebied van recyclage en bulk handling. Naast de eigen productiefaciliteiten in Waregem en Brugge vertrouwt de groep op een reeks zorgvuldig uitgekozen internationale technologiepartners. Begin dit jaar voegde Lybover een nieuwe partner toe aan deze exclusieve lijst: Westeria.

Voorbeeld van toepassing van de mobiele windshifter AirBasic in compost.

Met deze samenwerking breidt Lybover zijn aanbod uit op vlak van wind­shifting, transport­systemen, doseeroplossingen en materiaal­spreiding. Het exclusieve partnerschap met Westeria is een duidelijke win-win. Westeria levert de technologie en Lybover vindt de juiste toe­passing en zorgt voor de integratie op basis van een moderne en wendbare engineering en project­aanpak. Dit partnership past in een lange traditie van samenwerking. “Om passende oplossingen te bieden voor steeds complexere uitdagingen moeten we het portfolio van onze technologie­partners uitbreiden”, zegt Michiel Vandewalle, Sales Engineer Projects bij Lybover RECYCLING. 

De AirBasic kan tot drie fracties scheiden, namelijk zwaar, licht en extra licht.

Circulaire economie winstgevend maken

Bernd Höggemann, Sales Manager bij Westeria: “We hebben al meer dan 60 jaar ervaring met de productie van innovatieve machines. Maar met de ontwikkeling van nieuwe recyclagemachines en transportsystemen gaan we misschien wel de grootste uitdaging van onze tijd aan: van de circulaire economie wereldwijd een waardevolle en winstgevende realiteit maken. Overal waar stuk­goederen of bulkmaterialen gesorteerd, getransporteerd, gedoseerd of gespreid moeten worden, mogen wij samen met onze partners onze innovatieve oplossingen leveren. Onze machines staan namelijk bekend om hun rendabiliteit, robuust­heid, duurzaamheid en betrouwbaarheid en worden steeds afgestemd op specifieke eisen. In de Lybover Groep vonden we een betrouwbare en gerespecteerde speler op de Belgische markt. We kijken dan ook hard uit naar een succesvolle samenwerking in de komende jaren.”

Door de gepatenteerde en geïntegreerde DiscSpreader kan materiaal vanuit elke richting aangevoerd worden en vervolgens tot 3 m gespreid worden.

Maak kennis met de mobiele AirBasic

Vandewalle: “Ook in België stellen we vast dat de circulaire economie aan belang wint. Enerzijds legt de wetgever strengere eisen op maar anderzijds vragen eindklanten ook steeds kwaliteitsvollere eindproducten. Denken we maar aan het verwijderen van folies en verpakkingen bij de verwerking van compost of de stijgende vraag naar eco-cement. Om in te spelen op de vraag naar flexibele, compacte wind­shifting mét gegarandeerde scheidings­resultaten biedt Lybover naast turnkey oplossingen ook mobiele (al dan niet tijdelijke) oplossingen aan. Met dank aan technologiepartners zoals Westeria. Bestaande installaties kunnen maar moeten dus niet per se omgebouwd worden. Zo is het binnen een bestaande configuratie ook mogelijk om een mobiele windshifting te voorzien dankzij de introductie van de mobiele AirBasic. Deze innovatie combineert de kracht van Westeria’s bewezen windshifting­technologie met het gemak van mobiliteit, waardoor het een game­changer in scheidings­oplossingen is. Wat de AirBasic onder­scheidt, is de gepatenteerde geïntegreerde DiscSpreader, waardoor materiaal vanuit elke richting aangevoerd kan worden (180°) en vervolgens tot 3 m breed gespreid kan worden. De AirBasic kan tot drie fracties scheiden (zwaar, licht en extra licht) en heeft een hoge verwerkingscapaciteit tot 400 m³/uur.”

Verschillende opties zijn mogelijk bij de AirBasic waaronder een uitvoering op rupsbanden.

Vertrouwen door Technology Center 

“In Ostbevern beschikt Westeria over een volledig uitgerust Technology Center. Met een ruime hal van 720 m² verdeeld over twee verdiepingen stelt Westeria een groot aantal machines waaronder ook de AirStar, AirLift en Multifeeder ter beschikking voor demonstratiedoeleinden. Het belangrijkste doel is om klanten het absolute vertrouwen te geven dat ze de gewenste resultaten kunnen bereiken. Samen analyseren we de resultaten van deze tests zorgvuldig en stellen we ze beschikbaar aan onze klanten. Zo kunnen we gefundeerde beslissingen nemen en processen optimaliseren. De juiste technologie gecombineerd met onze one-stop-shopaanpak, brede expertise en gedreven experts is een formule op maat voor succes. Door deze samenwerking zijn we meer dan ooit klaar om onze ambitieuze visies om te zetten in projecten”, besluit Vandewalle.  

Klanten kunnen het gewenste resultaat testen in het Technology Center van Westeria.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details