NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
‘Maximale breekkracht en de hoogste snelheid’

‘Maximale breekkracht en de hoogste snelheid’

Koreaans sloopgereedschap

Prima Equipment, onderdeel van Van der Spek en gevestigd in Hardenberg, is sinds 2020 dealer van het Koreaanse merk uitrustingsstukken Daemo. Ze onderscheiden zich niet alleen door de prijs maar zeker ook door hun kracht, efficiëntie en snelheid. Tijdens TKD zijn de uitrustings­stukken op de stand van Van der Spek te zien. 

Soms op netstroom, soms met dual-power hybride systemen.

Prima Equipment is begonnen als handelsbedrijf in gebruikt materieel, maar sinds de overname door Van der Spek Vianen in 2017 ook actief in nieuw materieel, opbouw en aflevering van machines uit de Van der Spek catalogus, klantreparaties en complete rebuilds. Daarnaast verhuurt Prima Equipment complete machines voor grondverzet, sloop en recycling. Vooral in de verhuur is er veel vraag naar uitrustingsstukken om de machines te complemen­teren. Daemo is losjes gelieerd aan Hyundai, waarvan Van der Spek dealer is. Dan is de keuze voor een Koreaans merk gemakkelijk. Daemo produceert een compleet productgamma aan uitrustingsstukken voor de sloop- en recycling­branche. Van grijpers, hamers, brekers en vergruizers tot bakken, snelwissels en complete aanbouwdelen.

Voor de groeiende vraag naar elektrische machines bouwt Prima Equiment veel machines om.

Hardox

De DMP250Q, Quick-Change-type multiprocessor, heeft verwisselbare kaken en kent een opmerkelijke combinatie van maximale breekkracht, de hoogste snelheid en optimale prestaties. De vier verschillende kaakarmen kunnen eenvoudig en snel ter plekke worden vervangen, waardoor de arm minder snel hoeft te worden vervangen en transportkosten naar een werkplaats worden bespaard. De multi-processor is gemaakt van Hardox Hituf en Hardox 400, en met een optionele versnellingsklep wordt de breeksnelheid twee keer zo hoog.

De werkplaats in Hardenberg.

De Daemo DMS400, 550X en 700 schrootscharen hebben meerdere toepassingen voor het slopen van ijzeren constructies op schroothopen. De DMS-serie is ontworpen voor het zagen van grote H-balken en I-balken vanaf de werklocatie. Het lichaamsdeel is gemaakt van Hardox 400 dat duurzaamheid en betrouwbaarheid garandeert, zelfs bij de zwaarste staalbewerkingen.

Daemo-brekers op hun beurt blijken ideaal voor het slopen van vloeren, buiten­muren en constructies van gemiddelde hoogte, inclusief verticale constructies door gebruik te maken van een volledig roterend systeem, en voor het breken op grondniveau.

Daemo multiprocessor.

De onder- en bovenklembek zijn volledig gemaakt van verwisselbare slijt­delen voor maximale productiviteit. De beweegbare bek is voorzien van een verwisselbare geslepen tandplaat, die weer is voorzien van twee verwisselbare tanden. De vaste bek is voorzien van verwisselbare schraaptanden. De nieuwe brekers van Daemo zijn daarom volgens het bedrijf uiterst kostenefficiënt in gebruik.

Alle hulpstukken van Daemo zijn uitgerust met een automatisch smeer­systeem middels een cartridge. Regelmatig smeren van de uitrustingsstukken is immers nog al eens een ondergeschoven kindje. Dat heeft Daemo goed onder­vangen door ze al op voorhand te voorzien van zo’n automatisch systeem. Dat voorkomt veel schade en slijtage.

Ombouwen

Naast het dealerschap van Daemo zijn de monteurs van Prima Equipment momenteel ook druk met het ombouwen van bestaande sloop- en recyclingmachines. Veel bedrijven worstelen met de lange levertijd van nieuw materieel en besluiten om hun materieel een complete rebuild te laten ondergaan. In Hardenberg beschikt Prima Equipment over een zeer complete werkplaats waar ongeveer 25 vakmensen dagelijks in de weer zijn. Omdat ze alles onder één dak hebben, kunnen ze snel inspelen op vragen van klanten. Of het nu om de hydrauliek of om compleet nieuwe gieken of onderstellen gaat.

Ook ziet Prima Equipment een groeiende vraag naar het elektrificeren van machines. Vooral in de recyclingbranche is daar veel vraag naar. Voor die markt bouwt het bedrijf machines vooral om naar netstroom omdat die vaak maar beperkt mobiel hoeven te zijn. Maar steeds vaker worden ook dual-powersystemen afgeleverd. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details