NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Maatwerk, flexibiliteit en samenwerking blijven de kernwaarden
Het tweede project, in Wijnegem, heeft een grote overspanning van 60 m. Het bouwwerk diende 60 x 70 m te beslaan, met een vrije hoogte van 14 m.

Maatwerk, flexibiliteit en samenwerking blijven de kernwaarden

Nieuw jaar, nieuwe generatie

Het jaar 2023 wordt ongetwijfeld een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Vermako. Het bedrijf uit Tielt (West-Vlaanderen) werd in de jaren tachtig opgericht door Jacques Maes. Binnen het bedrijf is Vermako Greenhouses gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en monteren van folieserres, terwijl Vermako Cover Solutions (VCS) de afdeling is die zich richt op budgetvriendelijke daken en overkappingen. Sinds dit jaar geeft zaakvoerder en eigenaar Jacques Maes met enthousiasme en vertrouwen de fakkel door aan de jonge generatie. 

Het project voor Dufour Groep in Marquain is het grootste overkapping in zijn soort die Vermako Cover Solutions tot nu toe heeft gebouwd.

Jacques Maes en zijn voltallig team hebben het jaar afgesloten met veel uitdagingen maar ook met veel opportuniteiten. Het nieuwe jaar start met een generatie­wissel. Na 36 jaar vond Jacques Maes dat het goed was om de dage­lijkse leiding van Vermako over te dragen aan de volgende generatie. Het bedrijf is uit­gegroeid van éénmans­zaak tot internationale speler, actief op vier continenten met distributeurs. Het begon met een eenvoudig lasatelier, vandaag staat er een moderne productiefaciliteit van ruim 20.000 m2. Alles wordt geproduceerd in de eigen werkplaatsen te Tielt. Sedert 2023 beschikt Vermako ook over een volledig operationele buizenlijn, wat inhoudt dat het bedrijf het proces van de aankoop van ruwe materialen tot de volledige afwerking in eigen handen heeft, zonder onderaannemers. Zowel in de werkplaats, de kantoren als op het veld delen de teams hun ervaring met collega’s met vijftien jaar dienst of meer. Voortaan zal Jacques Maes zich toeleggen op zijn passie, namelijk het ontwerpen en creëren van nieuwe technische producten samen met de R&D-afdeling om het productgamma verder uit te breiden. 

Dankzij een uitgekiende voorbereiding en een intense samenwerking met de bouwheer werd de montage in amper vier week afgerond.

Verdere ontwikkeling met focus op maatwerk, samenwerking en flexibiliteit

Het spreekt voor zich dat de jongere generatie (Kim, Kevin en Karl of generatie-K) wil blijven werken aan de groei en ontwikkeling van het bedrijf. Het succes is ongetwijfeld gebaseerd op de realisatie van projecten op maat, met een maximale flexibiliteit en een perfecte uit­voering die het resultaat is van een verzorgde voor­bereiding en een minutieuze samenwerking met de bouwheer. Deze totale flexibiliteit komt tot uiting in twee grootschalige projecten die het bedrijf onlangs heeft voltooid. Het eerste project, voor de Groep Dufour, werd uitgevoerd volgens een ‘Design and Build’ formule, wat betekent dat de specialist in folie-overkappingen de voorbereiding, de coördinatie van de werkzaamheden en de eind­montage op zich neemt. De montage zelf nam trouwens amper 4 maand in beslag. Het project omvatte de bouw van een recyclagefabriek  van 144 x 180 m met een vrije hoogte van 11 m, bestaande uit een vakwerk­constructie met buis­profielen en stalen kolommen. Deze licht­gewicht structuur is bedekt met transparante folies. Het tweede project, in Wijnegem (regio Antwerpen), heeft een grote overspanning van 60 m. De constructie, eveneens bestemd voor recyclage­doeleinden, beslaat 60 x 70 m, met een vrije hoogte van 14 m. Aangezien de open vakwerk­constructies van VCS echter niet beperkt zijn in breedte of lengte, was dit ook hier geen probleem. Integen­deel, Vermako Cover Solutions slaagde erin de montage in vier weken af te ronden. Flexibiliteit, zorgvuldige voor­bereiding en intensieve samen­werking met de bouw­heer zijn hier eveneens de sleutel­woorden. Het bedrijf zorgde zowel voor de plannen, de stabiliteit als de montage van de constructie. Opnieuw is het resul­taat een overdekte structuur die aanzienlijk lichter is dan een traditionele staalconstructie, maar uiteraard even sterk, en die bovendien voldoet aan alle toepasselijke veiligheidsnormen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details