NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Maatregelen maken veilig en verantwoord bezoek aan Vakbeurs Recycling mogelijk

Maatregelen maken veilig en verantwoord bezoek aan Vakbeurs Recycling mogelijk

Beursorganisator Easyfairs is klaar voor Vakbeurs Recycling. Met een uitgebreid protocol aan preventieve maatregelen is Evenementenhal Gorinchem – de thuisbasis van Vakbeurs Recycling – ingericht om op een verantwoorde en veilige manier weer een beurs te bezoeken in dit najaar. Na het verplaatsen of annuleren van diverse evenementen zijn bezoekers en exposanten weer toe aan een fysiek contactmoment. Uit onderzoek onder bezoekers van vakbeurzen blijkt dat het vertrouwen flink stijgt na de versoepelingen in de coronamaatregelen. Ook is het vertrouwen groot dat binnen een veilig kader weer vakbeurzen mogelijk zijn, net als in Duitsland. Daarom vindt Vakbeurs Recycling op 17, 18 en 19 november 2020 als eerste en vrijwel enige netwerkmoment van het jaar plaats voor de afvalsector.

Veilig en verantwoord netwerken

Vakbeurs Recycling staat bekend als een laagdrempelig netwerkevenement. Voor zowel exposanten en bezoekers is het face-to-face contact belangrijk. Beursorganisator Easyfairs neemt verschillende maatregelen om dit op een veilige en verantwoorde manier mogelijk te maken. Nicole van Haarlem, accountmanager van Vakbeurs Recycling licht namens Easyfairs toe: “De beursvloer wordt flink vergroot om meer ruimte te creëren. Er zal een separate in- en uitgang gemaakt worden en waar nodig wordt de plattegrond voorzien van bredere gangpaden. Daarnaast zal er gewerkt gaan worden met timeslots om bezoekersaantallen over de beursdagen te verspreiden. Ook worden extra hygiënemaatregelen getroffen, waaronder extra schoonmaak van bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen en op diverse plekken zijn desinfectiestations te vinden.”

Van Haarlem vervolgt: “Een digitale ontwikkeling die ook al voor de uitbraak van Covid-19 gaande was voor Easyfairs beurzen, is het gebruik van de Smart Badge technologie. Met deze badge kan de bezoeker de informatie op de stands van exposanten scannen. Na afloop van het beursbezoek ontvangt de bezoeker een e-mail met daarin een overzicht van alle exposanten die hij of zij gescand heeft.”

Vertrouwen van zowel bezoeker als exposant

In de afgelopen periode heeft Easyfairs meerdere onderzoeken gedaan naar de bereidheid van bezoekers om in het najaar weer een bezoek te brengen aan vakbeurzen. Daaruit blijkt dat ruim 80% de intentie heeft een bezoek te brengen. “Dat is voor ons een extra bevestiging dat er grote behoefte is onder professionals om elkaar weer live te ontmoeten. Aan ons de dankbare taak om hen weer op een verantwoorde manier bij elkaar te brengen”, aldus Van Haarlem.

Ook vanuit exposanten is er commitment om dit najaar de sector weer te laten samenkomen op vakbeurzen. Dit draagvlak bestaat onder andere uit exposanten als Van Werven, Stoevelaar Recycling BV, Reukema en Van Bemmel Recycling, onderdeel van Van Laecke Group. Daarnaast wordt de vernieuwde congreszaal op Next Level (nieuwe bovenverdieping in Evenementenhal Gorinchem) ingezet voor het Recyclingsymposium op woensdag 18 november.

Easyfairs houdt de ontwikkelingen rond de versoepelingen en richtlijnen voor zakelijke evenementen nauwlettend in de gaten. Exposanten en bezoekers worden op de hoogte gehouden van deze ontwikkelingen door middel van updates op de website en persoonlijk contact.

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom Vakbeurs Recycling via: www.vakbeursrecycling.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details