NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Kampioen in duurzaamheid: TVH haalt nieuw internationaal certificaat binnen
Anton Theunynck (Global Sustainability Manager bij TVH) en Frederik Hanssens (SHE Manager bij TVH) met het SDG Champion-certificaat.

Kampioen in duurzaamheid: TVH haalt nieuw internationaal certificaat binnen

Sinds 25 oktober mag onderdelenspecialist TVH zich SDG Champion noemen. Het bedrijf behaalde namelijk het tweede niveau in het duurzaamheidstraject van het United Nations Institute for Training and Research (UNITAR). 

In 2020 kreeg TVH – wereldspeler op het vlak van onderdelen voor heftrucks, industriële voertuigen, bouw- en landbouwmachines – als een van de eerste bedrijven in België het UNITAR-certificaat van SDG Pioneer overhandigd. Daarmee werd het internationaal erkend voor duurzaam ondernemen. Concreet oogstte TVH tijdens de laatste audit het meeste lof voor zijn recyclage-inspanningen, ergonomische werkomgeving, en uitgebreide fleet en infrastructuur voor elektrische voertuigen. Nu behaalde TVH ook het volgende niveau: dat van SDG Champion. 

Anton Theunynck, Global Sustainability Manager bij TVH: “Duurzaamheid krijgt een strategische plek in ons bedrijf. Dat heeft de jury duidelijk mee overtuigd, net als de keuze om ons voor specifieke SDG’s in te zetten met targets en metingen. Tot slot overtuigde ook ons beleid waarbij belangrijke actoren zoals het bestuur, management en focusgroepen een specifieke rol opnemen, maar wel de nodige kruisbestuiving voorzien. Ook kregen we nog wat huiswerk: de vertaalslag maken naar grotere strategische acties.” 

DUURZAAM ONDERNEMEN

UNITAR wil overheden en organisaties een kompas bieden voor duurzaam ondernemen op basis van 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, of SDG’s). Om door UNITAR gecertificeerd te worden in België moet een bedrijf acties realiseren voor alle 17 SDG’s én minstens drie jaar op rij het Voka Charter Duurzaam Ondernemen behalen. TVH voldoet aan beide voorwaarden.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details