NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
K.W. Supply Magneetsystemen loopt voorop bij de recycling van ferrometalen
Met de ingebruikname van een Powerscreen Warrior 2100 heeft Pelt & Hooykaas een capaciteitsmaker toegevoegd aan hun machinepark. De nieuwe Powerscreen Warrior 2100 heeft een zeefbox die uniek is qua opbouw doordat hij wordt aangedreven door 3 excenter-assen.

Powerscreen Warrior 2100

Bij de Powerscreen Warrior 2100 wordt de dubbeldeks zeefbox van 4.880mm en 1.550mm breedte aangedreven door drie verstelbare excenter-assen. Door deze speciale aandrijving kan bij de Warrior 2100 de slag en hoek versteld worden om voor het te zeven materiaal de optimale instelling te realiseren. Door deze fine-tuning kan de zeef worden ingesteld om met zeer grote capaciteiten nog zeer efficiënt te zeven, opgavecapaciteiten tot 700 ton/uur zijn mogelijk. Het grote voordeel is dat ondanks deze speciale zeefbox opbouw de Powerscreen Warrior 2100 ook nog eenvoudige getransporteerd kan worden door zijn gewicht van 36 ton. Hierdoor is het nu ook mogelijk om met de 3-assige aangedreven Powerscreen Warrior 2100 zeef  op locatie te komen zonder speciale transportvergunningen te moeten hebben. De amplitude van de zeefbox is verstelbaar tussen de 13mm en 16mm waarmee hij zeer agressief is op het te zeven materiaal. Hierdoor worden de verschillende fracties goed van elkaar gescheiden en wordt aanhechtend materiaal aan de fracties zeer goed losgeslagen, met zuivere fracties tot gevolg. Door de verstelmogelijkheid van de zeefbeweging tussen de 30° en 60° kan worden bepaald hoelang het te zeven materiaal op de zeefbox aanwezig zal zijn. Bij een zeefbeweging van 30° verblijft het product langer op de zeefdekken met een betere reiniging ervan als gevolg, bij verstelling richting de 60° zal het product sneller transporteren met grotere capaciteiten als resultaat. Verstelmogelijkheden genoeg dus om deze capaciteitsmaker optimaal in te stellen voor ieder product. Om naast de optimale instelling van de zeefbox ook de optimale zeefmedia te kunnen monteren is de box zo uitgevoerd dat naast de standaard geweven dekken er ook gatenplaten, 3D-zeefdekken, Flexmatten en vele andere media gemonteerd kunnen worden. Voor ieder product dus de optimale mogelijkheden. Net als bij zijn andere Warrior’s ( de Warrior 600,1200,1400,1800 en 2400 ) zijn ook de afvoerbanden van de fijne- en midden fracties breed uitgevoerd om de gezeefde fracties af te voeren. De banden met een breedte van 900mm zijn in snelheid regelbaar en hebben een afwerphoogte van bijna vier meter. Om de hoge capaciteiten van 700 ton/uur te kunnen verwerken is de W2100 uitgevoerd met een 7M³ bunker welke zowel door een kraan als laadschop gevuld kan worden. Natuurlijk is belading door transportband van bijvoorbeeld een breker mogelijk, om dit te vergemakkelijken kan de achterwand van de bunker worden neergeklapt.

Dual Power :

De nieuwe machine van Pelt & Hooykaas is optioneel uitgevoerd met Dual-Power aandrijving waardoor de machine zowel standalone op de zuinige dieselmotor kan draaien als op het stroomnet. Als de machine op het stroomnet is aangesloten zorgen twee 37kW elektromotoren voor de aandrijving van de zeefbox en transportbanden.

Pelt & Hooykaas

Pelt & Hooykaas is een producent en leverancier van secundaire bouwgrondstoffen voor de grond-, weg- en waterbouw. Vanuit de locaties in IJmuiden, Vlissingen en Bergen op Zoom vinden jaarlijks meer dan 1 miljoen ton secundaire bouwgrondstoffen hun weg naar hun relaties in Nederland, maar ook daarbuiten. Veelal rechtstreeks tot op het werk.

K.W. Supply Magneetsystemen loopt voorop bij de recycling van ferrometalen

Als je erop gaat letten, zie je ze op heel veel plaatsen: op overslagterreinen, in de mijnbouw, bij metaalverwerkende bedrijven en natuurlijk op locaties waar afvalstromen worden verwerkt. K.W. Supply Magneetsystemen B.V. ontwerpt, bouwt, levert en zorgt voor de installatie en het onderhoud van een breed scala aan magneetinstallaties.

“Op het eerste gezicht lijkt het een eenvoudig proces om ferrometalen met magnetisme uit bijvoorbeeld papier-, puin-, kunststof- en restafval-stromen te winnen. Maar om dat efficiënt, rendabel en betrouwbaar te doen, daar komt veel kennis en kunde bij kijken.” Aan het woord is Rob Krebs, directeur-eigenaar bij K.W. Supply Magneetsystemen en hij kan eindeloos en vol vuur vertellen over zijn bedrijf en de markt waarin hij zich begeeft. “Neem nu onze gepatenteerde Ripper Magneet. Deze hebben we ontwikkeld om constructiestaal en andere stalen delen uit puin en sloopafval te halen. Je herkent hem aan zijn opklapbare tanden. Er zijn al een aantal pogingen gedaan om hem te kopiëren, maar zonder succes. Het is namelijk meer dan een magneet met wat tanden. Er zit jaren aan onderzoek en ervaring in en dat bouw je niet zo maar één-twee-drie na.”

De gepatenteerde Ripper Magneet in actie.

Bovenbandmagneet

Als het gaat om het ontijzeren van papier, kunststof en restafval dan wordt er vaak een bovenbandmagneet toegepast. Deze speciale bandtransporteurs worden klantspecifiek ontworpen en gebouwd. Zo wordt aan de specifieke eisen en wensen van elke klant voldaan. Een bovenband-magneetscheider kan worden ingezet om ferrometalen te winnen uit afvalstromen tot zelfs 1 meter diep. Bij K.W. Supply zijn al magneetsystemen gebouwd voor het scheiden van metaal uit chemische of hete producten (tot 600 ℃). Bij de constructie van een bovenbandmagneet wordt naast het vermogen om te scheiden, ook goed gelet op onderhoud. Zo kun je de rubberen transportband altijd zelf eenvoudig wisselen om zo stilstand en productieverlies tot een minimum te beperken.

De magneetinstallaties op overslagmachines zijn al jaren een bestseller. K.W. Supply werkt met een stalen gelijkstroomgenerator die een stabiel en groot vermogen levert. Dit in tegenstelling tot de goedkope aluminium draaistroomgeneratoren die elektronisch gelijkgericht worden en bij een storing niet ter plaatse gerepareerd kunnen worden. Weer zo’n voorbeeld waarbij een magneet niet zo maar een magneet is. Daar moet goed over nagedacht zijn.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details