NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Jarenlange ervaring in brekers en zeven

Jarenlange ervaring in brekers en zeven

Van Herwijnen Machinery is niet alleen importeur van het Poolse merk Pronar, dat een keur aan innovatieve recyclingmachines op de markt brengt, maar ook van de mobiele breek- en zeefmachines van het Zweedse Sandvik, tot 2007 bekend onder de naam Extec. Hoewel de machines van Sandvik wereldwijd succes oogsten, deed het merk het in de Benelux wat minder goed. Aan Herwijnen om daar verandering in te brengen.

“Sandvik is één van de langst bestaande merken dat machines bouwt voor recycling doeleinden”, zegt Jimmy van Herwijnen. “Het vroegere Extec is in 2007 overgegaan in Sandvik. “Sandvik heeft 20 jaar ervaring verwerkt in hun machines en dat zie je. Het merk mag dan ook gezien worden als een zeer hoogwaardig, kwalitatief product dat unieke machineconcepten levert. Ook concepten als de na-service en onderdelen zijn tot in detail geregeld. En ze hebben een sterke hybride lijn en een zeer gebruiksvriendelijk bedieningspaneel.” Sandvik bouwt diverse soorten mobiele puinbreekinstallaties, zoals kaakbrekers, rotorbrekers met of zonder nazeef, kegelbrekers, fijne fractie schudzeven en scalpers.

De QH331 kegebreker

Brekers

Sandvik bouwt al sinds jaar en dag brekers in verschillende soorten en maten. De Sandvik kaakbrekers zijn voorzien van een diepe, symmetrische breekkamer, een grote invoeropening en een ideale hoek die zorgt voor een soepele materiaalstroom en een hoge reductie-efficiëntie. Sandvik onderscheid zich met zijn rotorbrekers door zijn eigen ontworpen brekerhuis: de ‘Sandvik CI411 Prisec Impactor’ die is ontworpen om zowel primair als secundair te kunnen breken.

Standaard worden de Sandvik QI brekers uitgevoerd met een voorafzeving die apart is aangedreven van de voeder. Door een grote voorzeef van 1,5m bij 1m heeft deze machine genoeg capaciteit om het product schoon het brekerhuis in te laten. Nadat het product langs de rotor is geweest komt het op een stalen panvoeder. Dit is standaard bij Sandvik en functioneert als bescherming voor de uitvoerband. De stalen panvoeder transporteert het product vervolgens naar de afvoerband waarna het langs een krachtige magneetband wordt afgevoerd.

De uitvoerband is hydraulisch in hoogte in te stellen wat de band toegankelijk maakt voor onderhoud. Ook de motorruimte en het hydraulisch systeem zijn zo geplaatst dat er gemakkelijk onderhoud aan plaats kan vinden. Het gehele pakket kan worden bediend door een gebruiksvriendelijk bedieningspaneel met een PLC controlesysteem. Op het scherm is iedere parameter af te lezen en de gehele machine te bedienen.

De kegelbrekers van Sandvik zijn altijd uitgevoerd met een overlaad beschermings systeem, zodat de machine nooit kan worden overladen. De gewenste doorlaat maat van de kegel kan gemakkelijk ingesteld worden op het bedieningspaneel. Dit gebeurt hydraulisch en kan zelfs tijdens het breekproces. Daarnaast kan de gebruiker ook kiezen uit 6 verschillende kegelvormen zodat de machine optimaal in te stellen is voor iedere toepassing. Alle QH brekers zijn eveneens uit te voeren met een nazeef waarmee de gebruiker in één werkgang het gewenste eindproduct kan draaien. De overmaat kan vervolgens met een transportband terug in het proces worden geleid of naast de machine worden neer gedraaid.

QH441 an het werk.

Zeven

Sandvik is het oudste recycling merk dat mobiele schudzeven bouwt en dat is te zien aan de oerdegelijke constructie. Het chassis is afkomstig van de puinbreker en ontworpen om jaar in, jaar uit in de zwaarste condities te werken.

Sandvik levert vier type schudzeven van 3.35 m x 1.24 m tot 5.5m x 1.75 m zeefboxen. Qua bovendek is er ruime keus uit diverse media zoals de vingerdek, punch plate, bofor of gewoon een geweven dek.

Typerend voor de Sandvik machines is de simpele bediening. Als enige in de markt gebruikt Sandvik een bedieningspaneel met kleurgecodeerde drukknoppen met zelfs een auto start/ stop functie. Alle machine worden gepoedercoat in plaats van gelakt, wat zorgt voor een langere levensduur.

De QE Scalpeer zeven van Sandvik zijn breed inzetbaar voor het zeven van zand, grond, puin, granulaten en meer. Wat deze machine nog meer typeert is de Free-Flow zeefbox, een speciaal ontworpen zeefbox waarbij het onderdek apart opereert van het bovendek. De Sandvik Schudzeven zijn uitgevoerd met een agressieve 2-lager zeefbox systeem met een amplitude tot wel 11mm.

Ook voor de fijne fracties heeft Sandvik een oplossing. Het Zweedse bedrijf levert vier typen fijn fractie schudzeven van 4.00 m x 1.52 m tot 6.0m x 1.52 m zeefboxen.

Bijzonder is het patent dat Sandvik heeft op de zeefboxen. De Types QA335, QA441 en QA451 zijn uitgevoerd met twee zeefboxen in plaats van één. Vooral voor de grotere schudzeven met een zeefbox van 6 meter lengte is dit een zeer waardevolle optie. Door twee apart aangedreven zeefboxen te gebruiken gaat geen zeefkracht verloren. Wat dit voordeel nog eens extra versterkt is het feit dat beide zeefboxen in een andere hoek van elkaar te plaatsen zijn. Tesamen levert deze optie tot wel 30% meer capaciteit op.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details