NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Italiaanse sloophamers en -scharen onder Duitse vlag
Rigter Handelsonderneming leverde onlangs, na een geslaagde demo, nog een mooie Kinshofer hydraulische magneet aan A.J. Huijgen BV.

Italiaanse sloophamers en -scharen onder Duitse vlag

Rigter Handelsonderneming, bekend als de dealer van onder andere Kinshofer en Demarec uitrustingsstukken, levert tegenwoordig ook sloophamers en -scharen van het Italiaanse merk Hammer. “Mooi spul en goed geprijsd”, volgens Kees Rigter, die de uitrustingsstukken eerst zelf testte voor zijn verhuurvloot. 

Metaalrecyclagebedrijf De Horne uit Oudehaske kocht een Kinshofer schaar gekocht voor de Volvo EC88.

Het Duitse Kinshofer lijfde het Italiaanse Hammer in 2019 in en voegde daarmee een flinke range aan hydraulische brekers toe aan het eigen assortiment. Zo levert Hammer 25 modellen sloophamers. Verder is Hammer gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van hydraulische sloophamers van 60 tot 15.500 kg voor graaf­machines en minigraafmachines. Daarnaast produceert het bedrijf sloopscharen, brekers en reserveonderdelen voor hydraulische sloophamers. De Hammer uitrustingsstukken stonden volgens Kees Rigter al goed bekend in de markt en hij hij is dan ook blij dat ook Rigter de Italiaanse brekers nu kan leveren in België en Nederland. “Het is nu Italiaans spul met Kinshofer techniek”, legt hij uit. “In feite A-kwaliteit voor B-prijzen. Ik heb in eerste instantie een aantal hamers en scharen aangeschaft voor de verhuurvloot. Puur om te kijken of het de juiste kwaliteit is voor mijn klanten. En na een dik jaar testen, durf ik best te zeggen dat het mooi spul is. Boven verwachting eigenlijk. Goede prijs, prima levensduur, goed in de verf en krachtige apparaten. Echt waar voor je geld.” En wat in deze tijd ook scheelt is de levertijd. Rigter: “Voor heel veel materieel is de levertijd al opgelopen tot week 25 volgend jaar. Maar uitrustingsstukken van Hammer heb ik in een week of zeven in huis.” 

De KSC06 Kinshofer schaar heeft een robuust draaikranskopdeel. Tevens heeft de snavel een verwisselbaar neusmes en verwisselbare en draaibare messen in de bek.

Hydraulische magneten

Rigter wijst verder op de aankoop van een fabri­kant van hydraulische magneten door Kinshofer. “Kinshofer wordt daardoor wel een heel compleet merk waar je voor praktisch alle uitrustingsstukken terecht kunt.” Rigter Handelsonderneming leverde onlangs, na een geslaagde demo, nog een mooie Kinshofer hydraulische magneet aan A.J. Huijgen BV. Rigter: “Dat ging om een type 100 met tanden en een schroefbare kopplaat. De magneet wordt aangedreven door de hydrauliek van de kraan die een generator aandrijft die de magneet van stroom voorziet. Het is een simpel en degelijk systeem dat jarenlang meegaat.” Karel en Arjan Huijgen uit Bunschoten kunnen daardoor heel makkelijk het ijzer uit het puin, bouw- en sloopafval halen. Ook de werf wordt mooi opgeschoond van spijkers of andere metalen zaken die banden lek kunnen maken. Rigter: “Door de directe aansturing werkt de magneet optimaal. Maximale hijskracht en snel loslaten, dat is wat klanten willen. De standaard­eenrichtingsklep en flowset maakt de Kinshofer magneet maximaal inzetbaar en uitwissel­baar.” Rigter Handels­onderneming heeft de magneten van Kinshofer in heel veel maten. “Ook bovenband­magneten of ander soort magneten zijn in ontwikkeling”, verklapt Rigter alvast.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details