NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Investeren in uitstootvrije vloot
De Roco RYDER 1000 is een krachtige diesel-elektrische ‘jaw crusher’ (kaakbreker).

Investeren in uitstootvrije vloot

Absolute top in het brandstofefficiëntie-departement

Smet Rental ontstond begin jaren 2000 als familiebedrijf. Vanuit een jarenlange ervaring in de sector en door de groeiende vraag op de markt, startten Stefaan Smet en Hilde Gabriels met de verhuur van zeefmachines. Van daaruit groeide het bedrijf exponentieel. Door een sterke service te bieden, en snel te schakelen, heeft het bedrijf veel positieve mond-tot-mondreclame gegenereerd.

Het hoofdkantoor biedt plaats voor het machinepark, een werkplaats voor het onderhoud en een kantoorruimte voor alle medewerkers.

Smet Rental geniet ondertussen internationale faam. Het bedrijf behoort, met ruim 150 machines in de vloot, tot de Europese top. Het hoofdkantoor in Verrebroek behelst een enorm terrein dat plaats biedt voor het grote machinepark, een werkplaats voor al het onderhoud en een kantoorruimte voor de logistieke en administratieve medewerkers. Door deze stevige groei hebben Stefaan Smet en Hilde Gabriels hun activiteit uitgebreid met Smet Machinery.

Het Iers familiebedrijf Roco werkt enkel met eigen machines die gebouwd zijn met de gebruiker én uptime in het achterhoofd.

Smet Machinery

“Waar we ons bij Smet Rental enkel toespitsen op de verhuur van onze uitgebreide vloot, ligt bij Smet Machinery de focus op de verkoop mét garantie. We zijn een echte one-stop-shop voor de verkoop van recyclagemachines, zowel nieuw als tweedehands. Met meer dan twintig jaar ervaring in deze toch wel nichemarkt, kan je bovendien bij Smet Machinery rekenen op de uitgebreide service en expertise bij aankoop van een machine. Een extra voordeel is dat we vanuit de verhuur van Smet Rental de klanten van Smet Machinery eerst de machines kunnen laten testen, voor ze tot de aankoop overgaan”, zegt operational manager Steven Teirlinck.

In de zoektocht naar leveranciers en dealers die passen binnen de filosofie van Smet Rental, ging het bedrijf recent een partnership aan met Roco.

Stimulans elektrische vloot

Smet Rental is al enkele jaren bezig om stevig te investeren in een vloot met een zo laag mogelijke emissie. Teirlinck: ”Voor een toekomstbestendige sector die minder stikstof uitstoot, is verduurzaming van machines en logistiek essentieel. Schoner materieel zorgt voor schonere lucht en daarmee een gezondere omgeving. In Nederland wil het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat met hun SSEB (Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel) een bijdrage leveren aan de vermindering van de stikstofuitstoot in de sector. De regeling richt zich op bedrijven die zelf materieel hebben en bedrijven die bouwmaterieel, zoals bouwwerktuigen, hulpfuncties en bouw­voertuigen, verhuren. In België is het nog even wachten op dergelijke regeling. Maar bij Smet Rental zijn we alvast begonnen om onze vloot om te vormen en verder uit te breiden met zoveel mogelijk ‘uitstootvrije’ machines.” 

De Ryder heeft een dubbele aandrijvingsoptie met een Caterpillar generatoraggregaat aan boord.

Nieuw: Roco dealership

In de zoektocht naar leveranciers en dealers die passen binnen de filosofie van Smet Rental, ging het bedrijf recent een partnership aan met Roco. “Het Iers familiebedrijf werkt enkel met eigen machines die gebouwd zijn met de gebruiker én uptime in het achterhoofd. Voor de Benelux zullen wij de Ryder 1000 (kaakbreker), 1200 (percussiebreker) & 1500 (schudzeef) aanbieden. De Ryder is de eerste in zijn klasse met een 100% elektrische plug-inoptie om op het elektriciteitsnet of een externe stroomvoorziening te werken. De Ryder heeft een dubbele aandrijvingsoptie met een Caterpillar generatoraggregaat aan boord. Dit is de absolute top als het gaat over brandstofefficiëntie”, besluit Smet.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details