NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Investeer in efficiëntie

Investeer in efficiëntie

Besparen op zich is een slecht idee omdat dit op langere termijn meer kosten met zich zal meebrengen. Efficiëntie daarentegen is een langdurige vorm van structurele besparing.

Logistieke verbeteringen op de werf worden sterk onderschat omdat het op de een of de ander manier niet kan, past of uitkomt. Maar stel dat je er nu eens werk van maakt en de werf naar je hand zet? In plaats van als een wervelwind over de werflocatie te razen met een (middel)grote wiellader om toch maar te kunnen bijbenen. Wat dat brengt toch ongemakken en dus kosten met zich mee: zoals slijtage aan de machine, brandstofverbruik, schade aan de infrastructuur en nog maar niet te spreken van de werkuren.

Kurt Longueville

Voordeel mobiele transportband

Een beter product, meer veiligheid, minder vaste en variabele kosten … kortom het is het overwegen waard om een mobiele transportband in de vloot op te nemen. Door te werken met één of meerdere mobiele transportbanden zal je op verschillende gebieden vooruitgang boeken met minder kosten. Bespaar op uw wiellader door hem te gebruiken als die geld opbrengt, bij het laden van vrachtwagens die granulaten komen ophalen. Door het verlagen van de rij-uren zal je tot driemaal minder verbruik opmeten en een fractie van de onderhoudskosten en herstelkosten overhouden. 

Minder bewegingen, meer veiligheid, meer efficiëntie

Door het verminderen van de bewegingen verhoog je boven­dien de veiligheid op de werf en verlaag je de kans op schade aan derden. Bij het gebruik van een mobiele transportband heb je meer controle over de werflocatie en de kwaliteit van het granulaat door de vermindering van segregatie (ontmengen van het granulaat) en degradatie (bijvoorbeeld kapot rijden) van de granulaten. Er zijn verschillende types mobiele transportbanden voor stockage of laden en lossen maar allemaal hebben ze gemeen dat er meer efficiëntie ontstaat door stappen ­(double handling) over te slaan en machines uit te schakelen waar mogelijk door twee- tot driemaal goedkopere varianten.

Snel terugverdiend

Het terugverdieneffect is naargelang de omstandigheden 1 à 2 jaar en de operationele kosten van een transportband ten opzichte van een wiellader bedragen slechts een fractie. Kortom, gebruik de wiellader waar deze efficiënt is en opbrengt door lange trajecten af te leggen en het laden van vrachtwagens. Terwijl de stockageband een belangrijk deel van de activiteit overneemt, kan de wielladermachinist vrijgemaakt worden om ­andere activiteiten te doen. Werk je voor derden dan is het veiliger en kostenbesparend, werk je voor jezelf neem dan een band per product en maak wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt. Er kan gemakkelijk 1.000 à 3.000 ton onder een band gestockeerd worden, zonder dat er een wiellader aan te past komt. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details