NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Innovatieve samenwerking resulteert in efficiënte opslagmogelijkheden voor biomassa
Het project omvatte de installatie van een over­kapping van 3.000 m². Het bestaat uit verschillende modules van 50 m diep, 15 m breed en 8 m hoog.

Innovatieve samenwerking resulteert in efficiënte opslagmogelijkheden voor biomassa

Duurzame opslaginfrastructuur ondersteunt sterk groeiende allround-bosbeheerder

Groep Mouton is een specialist in ecologisch bosbeheer en -exploitatie. De activiteiten omvatten ook houthandel en de verwerking en valorisatie van bosafval. Via de nieuwe onderneming Bois & Plus in Bernissart kan Groep Mouton voortaan ook rekenen op een stevige lokale basis in Wallonië. Maar door het grote succes was het ambitieuze bedrijf aan opslaguitbreiding toe …

In 2018 verwierf het bedrijf uit Lochristi een terrein van 8 ha in Bernissart-Harchies, in de regio Henegouwen. Het doel was 4 ha te ontwikkelen tot een uitgestrekt terrein voor de opslag, recyclage en omzetting van bosafval in biomassa. 1 ha zal daarbij gebruikt worden als een overdekte opslagplaats, beschut tegen de elementen. Group Mouton werkte voor de modulaire opslagruimte samen met Vermako Cover Solutions.

Vermako Cover Solutions zorgt voor kwalitatieve en betaalbare oplossingen om grondstoffen en goederen te beschermen.

Budgetvriendelijke daken en overkappingen

Kristof Mouton, zaakvoerder van Groep Mouton, startte in 2019 de besprekingen met Vermako Cover Solutions (VCS). De bedoeling was om een overdekte opslagruimte te creëren waarin een aanzienlijke hoeveelheid bosbouwafval onder optimale omstandigheden kon worden bewaard, in afwachting van verdere verwerking. Een kolfje naar de hand van Vermako Cover Solutions. Het bedrijf uit Tielt is een afdeling van Vermako, waarbij ze zich richten op de sector van budgetvriendelijke daken of over­kappingen. Deze afdeling werd in 2014 opgestart als nevenactiviteit van de befaamde Vermako serres. Ze maken gebruik van de ruime ervaring die ‘Vermako Plastic Greenhouses’
heeft opgebouwd.

Permanente kwaliteitsgarantie

Frederik Wittevrongel, salesmanager VCS: “Met Vermako Cover Solutions zorgen we voor kwalitatieve en betaalbare oplossingen om grondstoffen en goederen te beschermen. Denk aan staalstructuren met overspanningen van 6 tot 60 m en dak- en gevelbekledingen in folie, staalplaat, doek of beton. Als foliebekledingen gebruiken we polyethyleen (PE), een licht en elastisch materiaal met enkele uitstekende eigenschappen:

  • Uv-bestendig;
  • 92% lichtdoorlatend;
  • Anti-condenswerking door coating aan de onderzijde;
  • Kan zeer hoge trekkrachten opnemen. 

Qua afwerking zijn onze staalstructuren altijd warmbad-gegalvaniseerd. Bovendien zorgt onze EN1090-normering voor een permanente kwaliteitsgarantie. Onze overkappingen zijn dus zonder uitzondering uiterst duurzaam.”

Via de nieuwe onderneming Bois & Plus in Bernissart kan Groep Mouton voortaan rekenen op een stevige lokale basis in Wallonië.

Overkapping van 3.000 m²

De opslagplaats werd letterlijk vanaf nul opgebouwd, parallel met de bouw van de nieuwe locatie. Het project omvatte de installatie van een overkapping van 3.000 m2. Het bestaat uit verschillende modules van 50 m diep, 15 m breed en 8 m hoog. De onderbouw bestaat uit betonblokken. Boven de betonblokkenwanden zijn de gevels opgebouwd uit winddoeken. De dakbedekking is gemaakt van licht-doorlatende PE-plasticfolie. “Deze oplossing is zowel economisch voordelig als modulair”, gaat Wittevrongel verder. “Dat wil zeggen dat ze kan worden uitgebreid door nieuwe boxen toe te voegen met het oog op de toekomst. Er is ook een aangrenzende, afgesloten loods toegevoegd om de verschillende voertuigen en machines op het terrein te huis­vesten. Zo zorgen we er mee voor dat Groep Mouton zijn ontwikkeling met hetzelfde elan kan verderzetten. Het ambitieuze bedrijf bereidt zich, samen met de nieuwe entiteit Bois & Plus, nu voor om de verwerkingsactiviteiten van bosafval tot brandhout ‘made in Belgium’ te intensifiëren. En wij maken daar, met de perfecte oplevering van dit mooie project, deel van uit. Daar zijn we best wel trots op.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details