NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Ingenieus systeem maakt het mogelijk om ook lastige materialen te zeven

Ingenieus systeem maakt het mogelijk om ook lastige materialen te zeven

Conventionele zeefmachines bereiken snel hun grenzen wanneer het te zeven product afkomstig is uit een shredder, een hoog fijnstof- of vochtgehalte heeft of zeer kleihoudend is. Het zeven is dan niet meer efficiënt, omdat het product aan de zeefpanelen blijft kleven en de zeefmachine als het ware transformeert in een transportgoot. Waar conventionele zeefsystemen hun grenzen bereiken, begint het succesverhaal van BIVITEC van Binder + Co, dat al meer dan 35 jaar voortduurt.

​Het ingenieuze, maar eenvoudige BIVITEC systeem maakt het mogelijk om zelfs de moeilijkste zeefopdracht eenvoudig en efficiënt te scheiden.  Door het dynamisch effect, dat ontstaat bij het uitrekken en het weer ontspannen van de zeefbespanning, worden hoge acceleratiewaarden bereikt op de zeefmatten en hierdoor wordt het klevende zeefmateriaal uit de openingen geslingerd. Daardoor blijven de zeefopeningen open en wordt een effectief zeefproces verzekerd.

Efficiënte verwerking, onderhoudsgemak en betrouwbaarheid

Met meer dan 300 geïnstalleerde machines, is het BIVITEC systeem bijzonder succesvol in de Benelux. De firma’s Koreman en Huber-Industrie, tientallen jaren reeds de officiële partners van Binder + Co in de Benelux, hebben in tal van toepassingen de BIVITEC flip-flop ingezet.  Deze toepassingen variëren van de verwerking van industriële mineralen en bouwmaterialen tot in de ijzer- en staalproductie, maar zeer zeker ook in de recyclage van onder andere gebruikt glas en verbrandingsslakken. Klanten van de BIVITEC zeefmachine waarderen niet alleen de efficiënte verwerking van hun materiaal, maar vooral ook het onderhoudsgemak en de betrouwbaarheid.

Nieuwste model: première op IFAT

Binder + Co lanceerde in 1984 de eerste BIVITEC zeefmachine en heeft sindsdien onvermoeibaar doorgewerkt om dit succesvolle systeem verder te ontwikkelen en te optimaliseren. De nieuwste ontwikkeling van Binder + Co beleeft zijn wereldpremière op IFAT 2020, van 7 tot 11 september in München. De fusie van de resonerende zeefmachine, ook een interne ontwikkeling door Binder + Co, met het BIVITEC systeem biedt vele voordelen, zoals een uiterst compact ontwerp, eenvoudig instelbare parameters en een zeer laag energieverbruik. Door het ontwerp brengt het nieuwe type van de BIVITEC serie weinig dynamische belastingen uit op ondersteuningsconstructies en staalconstructies. Deze zeefmachine kan met een minimum aan constructieve en kostbare inspanning worden geïntegreerd in bestaande systemen of in moeilijke ruimtelijke omstandigheden. Het zeer gesloten karakter van het systeem biedt ongekende mogelijkheden naar stofafdichting, wat voor de steeds veeleisendere arbeidsomstandigheden voor operatoren een zeer grote meerwaarde is.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details