NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Indrukwekkend! Belgen recycleren ruim 3.700 ton batterijen met vernieuwd inzamelsysteem

Indrukwekkend! Belgen recycleren ruim 3.700 ton batterijen met vernieuwd inzamelsysteem

Beste van de klas in Europa

Geweldig nieuws voor de duurzaamheid, want de Belgen doen goed hun best als het op recycleren van batterijen aankomt. Dankzij de gedeelde inspanningen van bedrijven, consumenten en Bebat, kunnen we voor het jaar 2022 straffe cijfers naar voren schuiven. Wist je dat we met een inzamelpercentage van 59% de beste van de klas zijn in Europa?

Steeds meer afgedankte batterijen inzamelen, steeds beter recycleren. In 2022 zamelden we in België 3.717 ton batterijen in, met de hulp van 24.355 inzamelpunten en 4.591 Bebat deelnemers. Al die ingezamelde batterijen, in verschillende soorten en maten, gingen naar de juiste verwerkingspartners voor professionele recyclage of een tweede leven.

Zo efficiënt, veilig en duurzaam mogelijk

Bebat werkt elke dag om de batterijlevensloop op verschillende vlakken te optimaliseren. Vorig jaar werd het hele inzamelsysteem vernieuwd met slimme inzamelunits voor automatische ophalingen en ASP units in recyclageparken voor veilige opslag van grote batterijen. 

Samen inzamelen voor morgen

Alle soorten batterijen inzamelen en zo goed mogelijk recycleren, dat doen we met z’n allen om onze prachtige planeet leefbaar te houden voor iedereen. Kan jouw organisatie ook een rol spelen in de duurzame levensloop van batterijen? Dan rekenen we op jou! Kijk op bebat.be voor meer info.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details