NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Ik denk wel dat ik iets op gang gebracht heb”

“Ik denk wel dat ik iets op gang gebracht heb”

En we stellen ze graag uitgebreid aan u voor. In elke editie laten we een vrouw uit de sector aan het woord over haar job en wat die precies zo fijn maakt. Deze keer Bianca Lippens, aan de slag als chauffeur en belader bij Renewi in Evergem.

Het begon allemaal met een klein uithangbord ‘chauffeurs gezocht’. “Een totaal nieuwe wereld, maar het leek me een uitstekende kans om mezelf verder te ontplooien.” Een sollicitatiegesprek later mocht Bianca aan de slag bij Renewi. Eerst als belader, een jaar later kreeg ze ook de kans om chauffeur te worden. “We gaan per team op pad met twee chauffeurs. Op die manier kunnen we na twee uur de rollen omwisselen. Dat maakt de job altijd weer boeiend en met die frisse lucht is het nog goed voor de gezondheid ook. Het enige wat eens kan tegenzitten is het weer. Maar ik ben echt terechtgekomen in een kleine familie. Hoe lastig het werk ook is, we maken altijd veel plezier.”

De eerste maar niet de enige

Toen ze begon was Bianca de eerste vrouw. “De job valt echt niet te onderschatten. Ik ben redelijk sportief en beschik over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Belangrijke eigenschappen om eraan te beginnen maar vooral om het vol te houden. Van een aanpassingsperiode was dan ook geen sprake, ik werd meteen aanvaard door de collega’s. Er zijn sindsdien ook al een aantal vrouwen in het team van beladers bij gekomen. Ik denk wel dat mijn aanwezigheid daar voor iets tussen zat, dat ik iets op gang heb gebracht”, vertelt Bianca trots.

Belang van recyclage

Wat het mooie is aan haar job? “De collega’s maken je dag, maar het voelt ook goed om bij te dragen aan een betere wereld. Sinds de coronacrisis merk je ook veel meer steun en respect van de mensen voor wat we doen. Een duim omhoog, spontaan handgeklap, het doet deugd. Dat afval niet zou bestaan, daar merk je niks van in deze job. Integendeel. Maar dat het geen afval hoeft te blijven, daar zorgt Renewi voor. Waste no more is geen holle slogan. Als ik de kans krijg om door te groeien binnen het bedrijf en die boodschap verder te helpen uitdragen, dan ga ik die zeker grijpen. Want ze moet verteld worden. Alleen allemaal samen kunnen we het verschil maken.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details