NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
“Huren wordt soms ingegeven door de angst om te kopen”

“Huren wordt soms ingegeven door de angst om te kopen”

Een voorzichtige conclusie van Arthur Polak, mede-eigenaar van DemTech Scrap & Demolition Tools. DemTech bedient de wereld van bouw en infra met krachtige sloopwerktuigen. Uitrustingsstukken die zowel gehuurd als gekocht kunnen worden. Voor Polak maakt het in principe niet uit of de klant huurt of koopt, wel wil DemTech graag meedenken in de allerbeste oplossing. “Op korte termijn kan huren heel interessant zijn, maar wanneer je een rekensom maakt en kijkt naar de langere termijn, dan kan kopen veel aantrekkelijker zijn”, aldus Polak.

“De meeste klanten die bij ons huren, doen dit om aanvullend materieel op een project ter beschikking te hebben, naast hun gekochte uitrustingsstukken”, legt Polak uit. “Veel van onze vaste relaties doen dit op deze manier. Een andere reden om te huren, is wanneer gekocht materieel bij ons wordt binnen gebracht voor onderhoud. ‘The show must go on’, per slot van rekening.” Waar komt de angst voor onderhouds­kosten vandaan? Polak: “Meestal komt die angst uit hoge onderhoudskosten die plots plaats­vinden, grote componenten die falen. In ons leverings­programma is er gebruik­gemaakt van hoog­waardig materiaal en doordachte technieken. Hier­door blijven de basisdelen heel en vergen deze enkel onderhoud op de hydraulische functies. Koop je dus kwalitatief hoog­waardig materieel, dan voorkom je nare verrassingen en kun je je onderhouds­intervallen netjes plannen en budgetteren. De TCO is dan heel inzichtelijk, omdat je beschikt over betrouwbare sloop­werktuigen. Kijken we naar de NPK Powerbooster technologie, dan zien we dat er meer kracht beschik­baar is met minder slijtage. Dat is wat je wilt. Een robuust sloop­werktuig, volledig geëvolueerd en gebouwd om lang in bedrijf te zijn, niet alleen op een klus, maar ook qua leeftijd.”

Maak de rekensom maar eens

DemTech heeft als voorbeeld een berekening gemaakt voor een grote sloophamer. Polak: “Gehuurd komt deze sloophamer op 46 euro per uur. Wanneer hij gekocht is, dan kost hij nog maar 9 euro per uur. Hierin zijn alle kosten en mogelijke gevolgschades opgenomen, in de praktijk is dit lager. Met een levensduur van twintig jaar en een onderhoudsinterval van vijf jaar is dat niet verwonderlijk.” Voor grote bedrijven biedt het kopen nog een voordeel: het werkt imagoverhogend, wanneer op het eigen materieel het bedrijfslogo prijkt. “Ook de toe­genomen flexibiliteit die je hebt met gekocht materieel doet het goed bij de opdracht­gever.” Naast huren en kopen is er nog een tussen­weg: leasen. “Steeds meer financierings­bedrijven bieden lease­constructies aan die zeer interessant zijn”, zegt Polak tot besluit. “Je hikt dan niet aan tegen een grote uitgave in één keer, maar geniet wel alle voordelen van het eigenaar­schap. Ook in leaseconstructies kan DemTech prima bemiddelen!”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details