NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Het verduurzamen van machineonderdelen

Het verduurzamen van machineonderdelen

In een hoog tempo langdurig granen of maïs in een stalen bak laten vallen, zand verwerken in een trechter of grind over een transportband vervoeren. Het zorgt volgens accountmanager Joost Keijzer bij Muller Beltex in Pijnacker ervoor dat zelfs de beste componenten kunnen slijten. “Wij hebben met het geregistreerde product Kryptane de ideale oplossing, goed voor het milieu en portemonnee.”

Muller Beltex levert sinds 1950 componenten voor verticaal en horizontaal machinaal bulktransport van droog stortgoed zoals granen, maïs, zand en gereed product als veevoeder. Keijzer: “Wij doen dat wereldwijd in 65 landen, waarbij wij componenten leveren als banden, bouten, bakken, verbinders, trommels en rollen. Samen met onze fabrikant in de Verenigde Staten hebben wij Kryptane ontwikkeld tot waar het nu staat; een uniek mengsel van polyurethaan en gemaakt volgens een geheim recept. Het zorgt dat componenten minder snel slijten en het verhoogt daarmee de duurzaamheid van machines. Als het is aangebracht op onderdelen als tril- en glijgoten, elevatorvoeten en overstortpunten dan is de flexibiliteit in Kryptane die langer behouden blijft. Kryptane zorgt dat de energie van de inslag terug gaat naar het materiaal. Resultaat; minder slijtage en geluidsoverlast. Ook voorkomt het problemen van aankleven.”

Verschillende soorten coating

Keijzer: “Ook eindgebruikers als veevoederfabrieken sturen ons onderdelen toe, die wij vervolgens bekleden en terugsturen. Maar ook installaties van machinebouwers voorzien wij van de coating. Hiermee tillen zij de kwaliteit van hun installaties naar een hoger niveau als het gaat om geluidsreductie en  slijtagebestendigheid.”

Een diversiteit aan stortgoed zorgt dat verschillende soorten beschermende bekleding gewenst zijn. Keijzer: “Werken met nat zand is anders dan met droog graan. Om die reden leveren wij verschillende soorten Kryptane; de ene kan goed tegen oliën en vetten en de ander is prima bestand tegen zuren of vocht. We werken daarbij uitsluitend met verse vloeibare basisingrediënten die op het laatste en het juiste moment worden gemengd. Het zorgt voor een unieke verbinding waardoor de flexibiliteit langer behouden blijft. Ook de hardheid van het materiaal speelt een belangrijke rol, vandaar dat we de onderdelen voorzien in 59 shore, waarbij in een hoek van 45 graden een steen van een paar meter hoogte probleemloos kan vallen en de klap wordt gedempt. Maar ook leveren in een hardheid van 80, 83 en 90 shore, waarbij de laatste ideaal is om glij-slijtage en aanklevingsproblemen te voorkomen. Een wereldwijd bekende bierproducent.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details