NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Grote gaaspoorten en -wanden sluiten loods brandveilig af

Grote gaaspoorten en -wanden sluiten loods brandveilig af

Het is één van de toepassingen waarvoor u beroep kunt doen op Vervaeke in Ruiselede, producent en montagebedrijf van poorten en constructies op maat met technisch textiel.

Vervaeke fabriceert en plaatst grote poorten en constructies op maat met brandvertragend technisch textiel. Afhankelijk van het project wordt er bij de keuze van het zeil geopteerd voor een bepaalde gradatie lucht- en lichtdoorlaatbaarheid. Voor elke situatie bestaat een gepaste oplossing.

Oplossing conform brandvoorschriften

By-Cast, wereldwijd marktleider in gietijzeren luchtvoorverwarmers, bouwde een opslagloods voor cokes, een grondstof voor gietijzeren warmtewisselaars. Om conform te zijn met de brandweervoorschriften werd het een open opslagloods. Open, overdekte constructies – waarbij rook en warmte in het geval van brand gemakkelijk worden afgevoerd – vallen namelijk niet onder het koninklijk besluit van 7 juli 1994 – bijlage 6, betreffende de basisnormen voor de preventie van brand en ontploffing waaraan gebouwen moeten voldoen.

Een open loods brengt echter regeninslag, vogeloverlast, wind en opwaaiend stof met zich mee. Om dit probleem aan te pakken, plaatste Vervaeke uit Ruiselede aan de voorzijde van de loods twee grote gaaspoorten van 19mx13m en 15mx13m. Ook de zijkanten van de loods werden volledig afsloten met 750 m² vaste zeilen.

Gert Janssen, sales director van Vervaeke Industrial: “Alle geplaatste poorten en zeilen bestaan uit fijn, brandvertragend gaas dat wind, regen en stof weert. Toch is er dankzij de gaasstructuur een constante, verse luchttoevoer, wat ervoor zorgt dat de loods nog steeds aanzien wordt als een open constructie”.

Gesloten constructies moeten wel voldoen aan de basisnormen, waardoor er bijkomende investeringen nodig zouden zijn zoals het plaatsen van rookluiken en sprinklers. “Dankzij de poorten en zeilen van Vervaeke kan de loods toch afgesloten worden, zonder in strijd te zijn met de voorschriften van de brandweer. Een grote investeringskost blijft hier dus uit”, verduidelijkt Gert Janssen.

Vermijden van stofoverlast op buurt

Door de loods af te sluiten, wordt het stof dat de grondstoffen met zich meebrengen, van binnen naar buiten toe geweerd. “Stofoverlast op de buurt en omgeving wordt tegengegaan, wat de relatie met naburige bewoners en bedrijven ten goede komt. Niet onbelangrijk voor een groot, industrieel bedrijf”, aldus Gert Janssen.

Lichtrijke loods

De poorten zorgen voor een sterke lichtinval in de loods, waardoor er overdag amper kunstverlichting nodig is. Dit zorgt tevens voor een aangename werksfeer voor het personeel.

Weren van regen, wind en vogels

Ook regeninslag, wind en vogels worden geweerd, wat zowel voordelig is voor de opgeslagen grondstoffen als voor de werknemers.

Op de website https://.industrial.vervaeke.be vindt u meer informatie omtrent alle mogelijke toepassingen met poorten en zeilen van Vervaeke.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details