NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom in België en Nederland
Grootste one-stop-shop voor slijtproducten

Grootste one-stop-shop voor slijtproducten

Hergebruik van grondstoffen, cyclisch ondernemen, milieuproblematiek, toenemende druk op de recyclingbranche, aanvoervolumes worden steeds groter, de verwerkingstijd korter. Als grootste leverancier van slijtproducten weet Geha Laverman als geen ander wat er speelt. Meer dan dertig specialisten met ruime ervaring van machineparken en recyclingconfiguraties onderhouden intensief contact met klanten in de hele Benelux. 

Geha Laverman BV is ontstaan uit de samenwerking van de bedrijven Geha en Laverman. Geha Laverman is als Hardox Wearparts Center de grootste van de wereld. Een one-stop-shop als het aankomt op bouw en levering van slijtstukken voor industrie, grondverzet en recycling.

Omdat stilstand te allen tijde moet worden voorkomen, is de on-site voorraad van slijtdelen cruciaal. Geha Laverman kan de logistiek daarvan overnemen in combinatie met de monitoring van de efficiency van het machinepark. Daarmee kunnen onderhoud, reparaties en revisies worden gepland.

Geha Laverman in Alphen a/d Rijn is voorraadhouder van de meest uiteenlopende slijtdelen. Gietdelen van het prestigieuze Magotteaux en een gamma zeefdekken uit kunststof/polyurethaan en verenstaaldraad kunnen vaak direct uit voorraad worden geleverd. De werkplaats van Geha Laverman in Zaandam levert maatwerk, beschikt over zeer uitgebreide faciliteiten om op specificatie slijtdelen van Hardox-plaatmateriaal (hardheid 400 tot 600 Brinell) te vervaardigen, waarbij ook one-of-a-kind projecten geen enkel probleem vormen. 


Van post-consumer harde plastics tot hoogwaardige grondstof

Van Werven recyclet harde plastics op verschillende vestigingen in Europa en brengt het terug als hoogwaardige secundaire grondstof voor de maakindustrie. We sorteren, scheiden, reinigen en malen. Onze grondstof leveren we aan de kunststofindustrie in Europa. Van Werven produceert maalgoed op klantspecificatie in grote volumes en van hoge, constante kwaliteit. 

Arne Herpoele is een van de medewerkers die je op de Vakbeurs Recycling in Gorinchem kunt treffen. “Je bent van harte welkom op onze stand. Ik vertel je graag meer over ons proces en de verschillende kunststoffen die we aannemen. We zeggen niet enkel ‘ja’ tegen bijvoorbeeld PE en PP, maar ook tegen PVC, ABS en PS. Met onze recyclingcapaciteit besparen we veel CO2: om precies te zijn 400 miljoen kilogram. Dat staat gelijk aan de besparing van 250.000 elektrische auto’s. 

Wil je meer weten? We ontmoeten je graag op stand C106!”


Nieuwe optische scheider voor kabelrecycling

Bronneberg neemt voor de 11de keer deel aan de Vakbeurs Recycling in Gorinchem. Tijdens deze editie van de beurs heeft Bronneberg gekozen voor een iets kleinere stand. Er zullen minder machines tentoon worden gesteld dan voorheen, maar de focus zal eerder liggen op het videomateriaal wat op de schermen worden getoond.

Hiermee zal Bronneberg haar bekende producten en diensten laten zien maar tevens een aantal nieuwe producten presenteren.  

Nieuw voor Nederland en België is de recent gestarte vertegenwoordiging van Iris-Mec depollutie-systemen. Op de internationale markt is Iris-Mec reeds een bekende speler echter voor de Benelux en Duitsland was hiervoor nog geen echte verdeler. Iris-Mec nu dus bij Bronneberg.

Een volgende ‘nouveauté’ is de Bronneberg ‘optische scheider’ voor kopergranulaat. Een nieuwe innovatie met name interessant voor de kabelrecyclingbranche. Deze nieuwe scheider is in staat kopergranulaat op een 99 procent zuiverheid te brengen. 

Bezoek stand nummer H124 van Bronneberg en maak kennis met deze nieuwe producten!


Vroegtijdige branddetectie en automatische blussystemen

BLW Visser demonstreert op de Vakbeurs Recycling diverse opties voor het vroegtijdig detecteren van broeibranden en branden in het algemeen. De systemen zijn meer dan een oplossing met infraroodcamera’s: deze systemen zijn intelligent en hebben hun werking bewezen. Als enkel een infraroodcamera wordt toegepast, is dat niet meer dan een vlammendetector. BLW Visser weet echter ook hoe je dit systeem correct inzet. En dat kan alleen met de aanvullende intelligentie.

De systemen zijn dan ook voorzien van een VdS Approval en zijn gepatenteerd. Wees gerust: een brand is bij BLW Visser verzekerd in goede handen!

Sinds 2020 heeft verzekeraars collectief VdS het systeem voorzien van hun goedkeuring voor het gebruik als voortijdige branddetectie. Nieuw is de software update waardoor automatisch geblust kan worden, nauwkeurig gericht op de vuurhaard of broeiplek.

Het systeem is uit te breiden met afstandsmeting en rookdetectie. Met dit systeem zijn foute en onnodige meldingen tot een minimum (zelfs nul) te reduceren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details