NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Gpi levert 12 rvs tanks voor het recyclen van polystyreen isolatieschuimafval aan PolyStyreneLoop

Gpi levert 12 rvs tanks voor het recyclen van polystyreen isolatieschuimafval aan PolyStyreneLoop

Gpi heeft onlangs 12 rvs tanks mogen leveren aan PolyStyreneLoop, een non-profit organisatie welke polystyreen (PS) isolatieschuimafval recyclet en bijdraagt aan de terugwinning van broom uit het afvalproduct HBCD, een vlamvertrager welke sinds 2015 niet meer toegestaan is in polystyreen constructieschuim. Door een gesloten systeemoplossing waarbij niet alleen opnieuw bruikbaar broom uit HBCD wordt teruggewonnen maar ook het PS-restproduct (LoopPS) na scheiding van het HBCD hergebruikt kan worden voor nieuwe isolatiematerialen, draagt PolyStyreneLoop bij aan een circulaire economie. Jaarlijks recyclet PolyStyreneLoop 3.000 van de in totaal 100.000 ton polystyreenschuimafval dat HBCD bevat.

Recycling van het HBCD bevattende PS-isolatieschuim afval

Bij de sloop waar PS-schuim met HBCD vrijkomt, wordt zoveel mogelijk het PS-schuimafval ontdaan van beton-, glas- of houtresten. Daarna gaat de voorbewerking van start. Het PS-afvalschuim wordt zoveel mogelijk gescheiden van verdere onzuiverheden en wel 20x(!) in volume verkleind. Vervolgens wordt dit gecomprimeerde PS-schuimafval naar de PolyStyreneLoop fabriek vervoerd waar het recycling proces verder gaat.

In de PSL fabriek wordt de vlamvertrager HBCD gescheiden van het polystyreen door middel van de CreaSolv®- technologie; een op oplosmiddelen gebaseerd zuiveringsproces. Dit proces vindt plaats in de 12 door Gpi geleverde rvs buffer- en opslagtanks.

Samenwerking

Gpi kwam in beeld bij een gezamenlijk uitgezette tender met Engie. “We wilden zoveel mogelijk in Nederland investeren en Gpi had het aantrekkelijkste aanbod; niet alleen qua prijs maar bovenal de levertijd en kwaliteit overtuigden ons om de bouw van onze recycling procestanks door Gpi te laten realiseren” zo vertelt Jos van de Ven, Projectleider PolyStyreneLoop. Bovendien is Jos zeer te spreken over de heldere communicatie tussen beide bedrijven. Tevens heeft hij het snel en duidelijk beantwoorden van vragen en nakomen van afspraken als zeer prettig ervaren.

“In alle fases van het traject heeft Gpi zich bewezen als een open bedrijf en een professionele organisatie.” aldus Jos.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details