NLFR

Platform over de gehele recyclingstroom binnen de Benelux
Goede prijs-kwaliteit verhouding voor overslagkraan. Chinezen azen op Belgische markt
In de werkplaats van ETS Machinery worden machines hersteld en onderhouden.

Goede prijs-kwaliteit verhouding voor overslagkraan. Chinezen azen op Belgische markt

ETS Machinery heeft sinds september een 45-tons Sany overslagkraan in zijn catalogus staan. Het Chinese merk kan zich qua kwaliteit met de Westerse merken meten en is qua prijs zeer concurrentieel. 

Sloop- en recyclagebedrijven zullen ETS machinery moge­lijk kennen om zijn onderhouds- en her­stellings­diensten. Behalve garage­diensten voor graaf­machines en heftrucks, is het bedrijf uit Tubize echter ook dealer voor een aantal machine­merken. Sinds vorig jaar vertegen­woordigt het Sany, een Chinese machine­fabrikant. Waar de samen­werking begon met de verkoop van graaf­machines, is vanaf september van dit jaar ook de Sany SMHC45G5 overslag­kraan toegevoegd aan de catalogus van ETS Machinery. “Het gaat om een gloed­nieuwe machine die in september geïntrodu­ceerd is in Europa”, vertelt ETS zaak­voerder Tom Van Peteghem. “En inmiddels zijn er al drie verkocht.”

Veel potentieel

“Sany zocht een dealer in België en via de importeur hebben ze mij gevraagd”, vervolgt de ondernemer die door zijn jarenlange ervaring kan bogen op een uitgebreid netwerk. Ook dit zal mee hebben gespeeld bij de interesse van Sany in een samenwerking. De machinespecialist ziet veel potentieel in de overslagkraan. “Naar aanleiding van een enkele advertentie, hebben wij al een aantal veelbelovende aanvragen gehad van klanten.” Hij ziet vooral veel potentieel bij sloop- en recyclagebedrijven,  terwijl ook overslagbedrijven in de haven hun voordeel kunnen doen met de Chinese krachtpatser van 45 ton. De machine is standaard uitgerust met vierwielsturing waar dat bij veel andere merken optioneel is. Hierdoor heeft hij een kleine draaicirkel en kan de overslagkraan op kleinere ruimtes uit de voeten. De arm van de kraan kan besteld worden in een lengte van 11,5 tot 20 m waardoor de overslagkraan zeer multifunctioneel inzetbaar is. De lange arm met een reikwijdte van 20 m kan bijvoorbeeld gebruikt worden om het aantal verplaatsingen op de site te beperken. Zo kan vanuit één positie door te zwenken een vrachtwagen gelost worden en een container geladen. Door de reikwijdte is ook de belading van een rechtopstaande 40-voets containers geen probleem.

Niet onder doen

Volgens Van Peteghem doet de machine kwali­tatief en qua prestatie­niveau niet onder voor de westerse merken zoals bij­voorbeeld Caterpillar, Sennebogen of Fuchs. “Er worden de­zelfde hoog­waardige compo­nenten gebruikt zoals een Cummins motor van 344 pk en Kawasaki pompen.” Daar­bij heeft de overslag­kraan nog een aantal fysieke voor­delen ten opzichte van de con­currentie. Zo zijn de leidingen op de overslag­arm van ijzer en niet van rubber. Hierdoor gaan ze beduidend langer mee. Rubberen leidingen, die aan zon­licht blootstaan, gaan op een gegeven moment barsten en  moeten vervangen worden. Tegen­over de technische troeven staat een zeer concurrentiele prijs. “De prijs-kwaliteit verhouding is erg sterk”, aldus Van Peteghem die dat ook terugziet bij de graaf­machines van Sany. Hier heeft hij op een jaar tijd al talloze exemplaren van verkocht. De graaf­machines zijn in een brede range beschik­baar, van mini­gravers van 1,7 tot 8 ton, tot grote graaf­machines van 13,15, 21, 26, 30 en 50 ton. Een ander krachtig verkoop­argument van de overslag­kraan is de vijf­jarige garantie die bij de verkoop wordt afgegeven. ETS machinery staat in voor onder­houdt en herstellingen waardoor een goede, per­soonlijke service gegaran­deerd is. Omdat het Europese hoofd­kantoor gelegen is in het Duitse Bedburg, vlakbij de Belgisch grens, zijn ook de onder­delen snel leverbaar. Ook is Bedburg goed bereik­baar voor Belgische klanten die de Sany overslag­kraan in levende lijve in actie wil ziet. ETS Machinery vertegen­woordigd Sany over heel België. Door zijn centrale ligging in Tubize, nabij Brussel, ligt het hele land binnen handbereik. Ook hierdoor is sneller service gegarandeerd.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details